Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tijelo u škrinji: Svjetski mediji pišu o strahoti u Međimurju

None Foto: 10

Vijest je stigla i do dalekog Novog Zelanda čiji web portal Stuff navodi izjavu glasnogovornika lokalne policije Nenada Risaka o tome da takav slučaj u karijeri još nije imao

Sve o stravičnom slučaju čitajte u velikom SPECIJALU

Tijelo, po svemu sudeći Jasmine Dominić, koje su u škrinji za zamrzavanje u Međimurju pronašli proteklog vikenda, već je danima glavna vijest u Hrvatskoj, ali ova strašna priča proširila se i daleko izvan granica naše zemlje. Možemo slobodno reći da o zločinu u malom mjestu na sjeveru naše zemlje piše cijeli svijet. 

POGLEDAJTE VIDEO:

"Tijelo žene nestale prije 18 godina pronašli u zamrzivaču njene sestre", piše britanski Independent. Slično svoj tekst naslovljava i Daily Mail koji se u prenošenju informacija poziva na 24sata. Vijest o stravi u mjestu Palovec objavio je i britanski Mirror.

"Hrvatska studentica nestala prije 18 godina. Tijelo joj našli u zamrzivaču", naslovljava svoj članak češki Denik napominjući da se zločin dogodio 100 kilometara od Zagreba. Slučajem se bavi i švedski list i web portal Aftonbladet.

"Našli tijelo u zamrzivaču, vjeruje se da je to žena koje nema već 18 godina", piše američki Fox News. Agencija AP objavila je da je policija privela Jasmininu sestru Smiljanu Srnec te da će danas biti održana obdukcija. Njihovu vijest prenijeli su brojni mediji u Europi i SAD-u. 

Vijest je stigla i do dalekog Novog Zelanda čiji web portal Stuff navodi izjavu glasnogovornika lokalne policije Nenada Risaka o tome da takav slučaj u karijeri još nije imao. Priču je objavio i australski news.com.au kao i kanadski Canoe. 

Slučaj prolaska Jasmine Dominić u zamrzivaču pomno prate i regionalnu mediji u BiH, Srbiji, Sloveniji...

Tijelo ubijene Jasmine Dominić u škrinji bilo je u jednom komadu, skvrčenih nogu, glave na koljenima, sklupčano u fetus položaju.

Bilo je zamrznuto, zbog čega se moralo čekati da se odmrzne kako bi se mogla obaviti obdukcija. Položaj tijela i prije obdukcije istražiteljima govori da je Jasminino tijelo u škrinju ubačeno neposredno nakon njezine smrti - prije nastupa mrtvačke ukočenosti. 

Prema pričanju susjeda, tijelo nesretne djevojke u škrinji pronašao je njezin rođak u subotu oko 12 sati.

Komentari (48)
  • Po ovom slučaju će se snimit film.

    19. 2. 2019,   12:15
  • pa sta sad..i mi isto prenosimo vijesti o kim kardashian

    19. 2. 2019,   13:48
  • Citamo i mi o njihovim nesrecama. A ovaj slucaj je ionako sam po sebi jako zanimljiv, posebno struci.

    19. 2. 2019,   12:52