Obavijesti

News

Komentari 12

Tillerson: Islamska država tek treba pretrpjeti trajni poraz

Tillerson: Islamska država tek treba pretrpjeti trajni poraz
1

Tillerson kaže kako je zabrinut nedavnim događajima na sjeverozapadu Sirije gdje je Turska u siječnju pokrenula napad na američke saveznike Kurde koje smatraju prijetnjom svojoj južnoj granici

VIDEO

Kraj velikih vojnih operacija protiv Islamske države ne znači da su SAD i saveznici trajno porazili tu militantnu skupinu, kazao je američki državni tajnik Rex Tillerson said u utorak.

Tillerson, govoreći u Kuvajtu na sastanku globalne koalicije protiv Islamske države, također je kazao da je Washington odlučio osigurati dodatnih 200 milijuna dolara pomoći za stabiliziranje oslobođenih područja u Siriji.

"Kraj velikih vojnih operacija ne znači da smo trajno porazili IS", kazao je.

"IS ostaje ozbiljna prijetnja stabilnosti regije, našim domovinama i drugim dijelovima svijeta".

Militanti koji su izgubili sav teritorij koji su držali u Iraku su na korak do poraza u Siriji i pokušavaju osvojiti teritorije u drugim zemljama u kojima su aktivni, kazao je dodajući: "Ne smije se dozvoliti da se povijest ponovi negdje drugdje".

"U Iraku i Siriji IS se pokušava preobraziti u pobunu. U mjestima poput Afganistana, Filipina, Libije, Zapadne Afrike i drugih pokušava osvojiti i osigurati utočišta".

Tillerson kaže kako je zabrinut nedavnim događajima na sjeverozapadu Sirije gdje je Turska u siječnju pokrenula napad na američke saveznike Kurde koje smatraju prijetnjom svojoj južnoj granici dodajući da je vrlo svjestan turskih "legitimnih sigurnosnih razloga".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.