Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drama kod Zagreba: Tinejdžer zalutao u šumi, grijalo ga lišće

None Foto: GSS 6

Mladić (16) se vratio neozlijeđen kući. Rekao da je prespavao u šumi, te kako bi mu bilo toplije pokrio se s lišćem. Mobitel mu se ugasio pa ga nisu mogli locirati preko signala...

U srijedu navečer oko 22 sata na dežurni telefon stanice HGSS došao je poziv o nestanku 16-godišnjeg mladića. On se uputio na trčanje iz sela Gornja Drenova, a nakon određenog vremena javio se roditeljima kako je izgubljen. Pokušali su ga locirati preko mobilnih aplikacija, ali dolaskom na lokaciju mladića nije bilo, a mobitel mu se ugasio.

Na teren je izašlo 18 članova HGSS Stanice Zagreb koji su tragali cijelu noć, na terenu je bio i potražni pas. Na terenu su još bili i policija te 17 članova DVD-a Sv. Ivan Zelina. Rano ujutro u pomoć su pozvane Stanice: Krapina, Varaždin, Novska, Koprivnica, Čakovec, Ogulin, Karlovac i Samobor.

Foto: GSS

Sveukupno je u potragu bilo uključeno 43 člana HGSS-a. Helikopter MORH-a bio je u pripravnosti za polijetanje. U potrazi je korišten i dron sa termovizijskom kamerom, zapovjedno vozilo, quad vozilo i potražni psi. 

Jučer u 8.25 sati mladić se vratio neozlijeđen kući. Rekao da je prespavao u šumi, te kako bi mu bilo toplije pokrio se s lišćem, javlja GSS.

Foto: GSS

- Potragu je otežavala činjenica da se radi o zdravom mladiću koji se vjerojatno kretao - objasnila je Petra Kovač Konrad iz zagrebačkog HGSS-a koja je radila kad su dobili dojavu. Mladić je javio ocu kako se zagubio u šumi, a kad mu se ugasio mobitel otac je nazvao 112.

Oko 20 sati krenuli su tražiti mladića, a kako se radilo o ogromnom području potragu su uključili su veliki broj ljudi.

HGSS-ovci su pripremili i helikopter koji je trebao uzletjeti ujutro, ali se za to vrijeme mladić već vratio kući.

- Helikopter dižemo pedesetak puta godišnje, što zbog spašavanja, što zbog potrage - rekao nam je pročelnik HGSS-a Josip Granić. A dižu ga, kaže, ovisno o procjeni. 

- Ovdje se radilo o mladiću i bili smo spremni reagirati na sve načine - objasnio je.

Iz HGSS-a mole građane da u šumu idu s punim mobitelima te da po mogućnosti ponesu i eksternu bateriju.

- Danas je moguće snaći se putem najjednostavnijih aplikacija ili barem poslati lokaciju što bitno sužava pretragu - objasnila je Kovač Konrad.

Tema: Hrvatska

Komentari (93)
  • Toliko su ga trazili da se sam vratio

    26. 4. 2019,   12:30
  • svi koji idete u sumu trcati, biciklirati, skinite si tom tom mape. za razliku od googla i ostalih, tom tom ima ucrtane sve sumske puteve i nemos se izgubiti. aplikacija koja koristi tomtom mape je tomtom GO.

    26. 4. 2019,   13:17
  • Ima 16 godina i uspije se izgubiti u prigradskom parku?!?! Koji je kur' ovoj mladeži?

    26. 4. 2019,   12:38