Obavijesti

News

Komentari 2

Tinejdžer uhićen zbog 32 krađe i provale teške 240.000 kuna!

Tinejdžer uhićen zbog 32 krađe i provale teške 240.000 kuna!
1

Zadarska policija u petak je priopćila kako 18-godišnjaka sumnjiči da je tijekom prošle i ove godine u Zadru i na širem zadarskom području počinio ukupno 32 kaznena djela

VIDEO

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom kojeg sumnjiče za 32 kaznena djela imovinskog karaktera. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o drskom lopovu koji je provaljivao u nekolicinu stanova dok su vlasnici bili u neposrednoj blizini, a ''operirao'' je diljem zadarske županije.

Ukupno ga se sumnjiči za 17 djela teških krađa i 15 ''običnih'' krađa. Mladić je najčešće krao ušuljavanjem u kuće, provaljivanjem brava, a krao je i dok su vlasnici spavali u susjednoj sobi. Uglavnom je krao novac i zlatni nakit, a jednom je otuđio i pištolj.

- Sveukupna materijalna šteta iznosi oko 240 tisuća kuna. Tijekom dana, 18-godišnjak će uz kaznenu prijavu zbog teških krađa i krađa biti predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske - rekla nam je Sonja Šimurina, policijska službenica za odnose s javnošću.

Priopćenje PU Zadarske:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je tijekom prošle i ove godine u Zadri i na širem zadarskom području počinio ukupno 32 kaznena djela imovinskog karaktera: 17 kaznenih djela teških krađa i 15 kaznenih djela krađa. Kaznena djela je činio najčešće ušuljavanjem u kuće, provaljivanjem brava, kao i ulaskom u kuće dok su vlasnici bili u kućama ili na spavanju, a uglavnom je otuđivao novac i zlatni nakit, vrijednosti preko 240 tisuća kuna, dok je u jednom slučaju otuđio i pištolj.

Tako ga se sumnjiči da je u svibnju prošle godine u Ražancu, provalio u kuću 63-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio strani i domaći novac. Nadalje, da je krajem lipnja prošle godine u Posedarju, iz kuće 78-godišnje vlasnice otuđio novac, dok je u Murvici Donjoj provalio u kuću 36-godišnjaka, odakle je otuđio novac i srebrni lančić, te  da  je u mjestu Suhovare  provalio u kuću 75-godišnje vlasnice te otuđio novac. Također ga se sumnjiči da je krajem mjeseca lipnja u Ninu, provalio u apartman kojeg koriste slovački državljani, odakle je otuđio domaći strani novac, te u Petrčanima provalio u stan u vlasništvu 70-godišnjakinje, odakle nije ništa otuđio. Nadalje da je u Zadru u ulici Cerodole provalio u kuću 98-godišnjeg vlasnika, gdje je ispreturao stvari,  dok je sredinom lipnja u ulici Romansa u Zadru počinio krađu novca iz apartmana kojeg su koristili državljani Bosne i Hercegovine.

Sumnjiči ga se da je tijekom mjeseca srpnja prošle godine  provalio u stan u Šibenskoj ulici u Zadru, kojom prilikom je otuđio novac i zlatni nakit u vlasništvu 23 i 24-godišnjakinje, te da je provalio u kuću u ulici Ivana Duknovića, odakle je otuđio zlatninu i novac u vlasništvu 54-godišnjaka, dok je u Kožinu provalio u apartman kojeg koristi 61-godišnji državljanin Austrije, odakle je otuđio strani i domaći novac te u Kožinu počinio krađu iz apartmana  kojeg koristi 42-godišnjakinja, odakle je otuđio novac.

Dalje, da je 09. srpnja u Zadru, u ulici Put Njivica provalio u kuću koju koristi 35-godišnjak, te otuđio torbicu s novcem i dokumentima,  a sredinom srpnja u Viru provalio u vikend kuću koju je koristio 38-godišnji njemački državljanin, odakle je otuđio domaći i strani novac, a krajem mjeseca u Kožinu provalio u obiteljsku kuću 64-godišnjakinje, odakle je otuđio zlatni nakit.

A isto tako da je  tijekom srpnja je počinio tri krađe, jednu u Poličniku kada je iz kuće 43-godišnjeg vlasnika otuđio novčanik, a krajem mjeseca u Zadru, u ulici Put Bajla, kada je iz kuće 59-godišnjaka otuđio novac i ženski sat, a u trećem slučaju da je iz kuće na Viru otuđio torbicu s novcem u vlasništvu 35-godišnjakinje. Isto tako sumnjiči ga se da je sredinom mjeseca  zajedno, za sada nepoznatom ženskom osobom, u Novigradu došao do kuće 63-godišnjaka, te iz prizemlja otuđio strani novac u raznim valutama. 

Dalje, sumnjiči ga se da je početkom kolovoza prošle godine provalio u kuću 63-godišnjeg vlasnika u Visočanima, odakle je u prijepodnevnim satima otuđio strani i domaći novac, te zlatni nakit i 2 ručna sata, a da je sredinom istog mjeseca u Posedarju provalio u kuću, odakle je na štetu 75-godišnjakinje otuđio strani novac. Sumnjiči ga se da je tijekom kolovoza počinio i tri krađe, i to sredinom mjeseca kada je u Vinjercu iz kuće 55-godišnjakinje otuđio novac i ženski sat, te krajem mjeseca u Pridrazi, kada je iz kuće 79-godišnjakinje otuđio novac te u Paljuvu iz kuće 81-godišnjakinje, iz spavaće sobe otuđio novac.

Tijekom rujna prošle godine, sumnjiči ga se da je u Smokoviću došao do kuće u kojoj se nalazila maloljetna osoba,  te pokucao na vrata i potom ušao u unutrašnjost kuće, odakle je otuđio veću količinu zlatnog nakita i novac. Također ga se sumnjiči da je 25. listopada prošle godine provalio u obiteljsku kuću u Stankovcima, iskoristivši odsutnost 82-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio novac i pištolj. Krajem listopada prošle godine, u Debeljaku je iz spavaće sobe kuće u vlasništvu 68-godišnjaka  otuđio novac, te više komada zlatnog nakita, a tijekom studenog je u Rašteviću iz kuće 69-godišnje vlasnice otuđio zlatni nakit.

Nastavio je činiti kaznena djela i tijekom prosinca prošle godine, tako ga se sumnjiči da je početkom mjeseca provalio u obiteljsku kuću u Radovinu, odakle je  46-godišnjoj vlasnice otuđio više komada zlatnine, a u Kuli Atlagić je iz kuće 78-godišnjakinje otuđio nekoliko tisuća kuna. Dalje, ove godine, sumnjiči ga se da se 01.ožujka ove godine u prijepodnevnim satima  u ulici Put Bokanjca u Zadru, ušuljao u kuću 78-godišnjaka, gdje je preturao stvari,  a kada ga je član obitelji zatekao, pobjegao je ništa ne otuđivši.

Na kraju, sumnjiči ga se i za jedno kazneno djelo krađe na području ŠIibenika, kada je tijekom srpnja iz obiteljske kuće u Žaboriću otuđio domaći i strani novac.  Sveukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 240 tisuća kuna. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.