Obavijesti

News

Komentari 19

Tinejdžera zgnječilo sjedalo u Hondi: Recite mami da je volim

Tinejdžera zgnječilo sjedalo u Hondi: Recite mami da je volim
1

Šest sati nakon što je nazvao 911, Kyleovo beživotno tijelo je nađeno. Bio je na parkiralištu pokraj škole. Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti slučajna 'asfiksija uzrokovana kompresijom prsnog koša'

VIDEO

Tinejdžer iz Ohija u SAD-u umro je u bizarnoj nesreći koja se dogodila u njegovom automobilu.

Kyle Plush (16) pokušavao je dohvatiti opremu za tenis kada se iznenada spustilo sjedalo u karavanu Honda Odyssey, prebacilo ga u prtljažnik i doslovno zgnječilo, piše Daily Mail.

Mladić je uspio na svom mobitelu aktivirati opciju za hitne pozive. Operaterki Amber Smith u službi za hitne situacije nije rekao što se točno dogodilo, nego samo da je zapao u automobilu.

- Upomoć, upomoć, upomoć - vrištao je Kyle nadajući se da će ga netko čuti i spasiti ga. Na snimci, koja traje oko tri minute, se može čuti kako dječak traži policiju, dok radi kratke pauze između riječi kako bi došao do zraka. Dispečerka ga je potom pitala gdje se točno nalazi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne čujem vas - rekao je Kyle.

- Očajnički trebam pomoć, umrijet ću. Vjerojatno mi nije ostalo još puno vremena, recite mojoj mami da je volim ako umrem. Upomoć - rekao je još jednom, a onda se poziv naglo prekinuo.

Pet minuta kasnije policija je pretražila prostor oko škole, ali nije pronašla mladića. Dispečerka je nazvala broj s kojeg joj se Kyle javio, ali dobila je glasovnu poštu. Razgovarajući s kolegom ustvrdila je kako je vjerojatno o nečijoj šali.

U nekom trenutku Kyle je ponovno nazvao, a zvučao je još očajnije.

- Ovo nije šala. Zarobljen sam u zlatnoj Hondi Odyssey na parkiralištu Seven Hillsa. Pošaljite policiju odmah. Ubrzo ću umrijeti - kazao je mladić koji je jedva disao.

Policija ga ni u drugoj pretrazi parkirališta nije pronašla. Te večeri dječakova majka nazvala je policiju zabrinuta jer se nije vratio kući iz škole.

- Moj sin se nije vratio kući. Mislili samo da je otišao na tenis, ali još ga nema - rekla je majka. Nakon što su roditelji locirali preko aplikacije gdje se nalazi sinov mobitel ponovno su nazvali policiju.

Konačno, oko 9 navečer i šest sati nakon što je nazvao 911, Kyleovo beživotno tijelo je nađeno. Bio je na parkiralištu pokraj škole, koje se nalazi s druge strane ulice, nasuprot glavnom parkiralištu gdje su ga tražili prva dva puta.

Liječnici su mogli jedino konstatirati smrt. Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti slučajna 'asfiksija uzrokovana kompresijom prsnog koša'.

Policija je otvorila istragu, a dispečerka Amber Smith je privremeno udaljena s dužnosti jer policiji nije pružila potrebne informacije.

- Nešto je pošlo po krivu, moramo otkriti zašto nismo na vrijeme reagirali i pružili pomoć, što je bila naša dužnost - rekao je šef policije u Cincinnatiju Eliot Isaac.

Smith radi kao dispečerka od 2014. godine. Dvaput se na Facebooku požalila zbog prekovremenog rada, uglavnom petkom.

- Uvijek sam na poslu, uvijek radimo prekovremeno i zbog toga mrzimo ovaj posao i ljude kojih nema mjesecima - napisala je u svibnju 2017.

Zasad nije poznato je li Smith radila prekovremeno i tog kobnog dana kad je Kyle zatražio pomoć.

Srednja škola Seven Hills oglasila se povodom smrti svog učenika.

- Bio je vrlo inteligentan i bistar mladić, dobrog smisla za humor, velike hrabrosti. Cijela naša zajednica duboko je ožalošćena njegovim odlaskom - poručio je glasnogovornik škole.

Prošle godine, s tržišta  je povučeno oko 900.000 modela Honde Odyssey, proizvedenih u periodu od 2011. do 2017., nakon što se mnogo korisnika požalilo da sjedišta u drugom redu padaju ako nisu pravilno pričvršćena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS