Obavijesti

News

Komentari 6

Tisak je objavio da pristupa Agrokorovom 'roll-up' kreditu

Tisak je objavio da  pristupa Agrokorovom 'roll-up' kreditu

Uvažavajući potrebu stabilizacije poslovanja Tiska NO je Upravi Tiska dao podršku za sve radnje vezane za restrukturiranje poslovanja kompanije, stoji u priopćenju

VIDEO

Uprava Tiska u priopćenju je objavila kako je u srijedu odlučila o pristupanju Ugovoru o najstarijem kreditu, u javnosti poznatom kao roll-up, kojeg je Agrokor lani sklopio s kreditorima. 

- Uprava Tiska je 7. veljače 2018. donijela odluku o pristupanju Tiska Ugovoru o najstarijem (eng. Super-priority) kreditu kojeg je Agrokor d.d. sklopio s kreditorima 8. lipnja 2017. godine. Odluka je donesena uz prethodnu suglasnost svih članova NO Tiska - stoji u priopćenju.

- Uvažavajući potrebu stabilizacije poslovanja Tiska, Nadzorni odbor je odobravajući odluku o pristupu Ugovoru o najstarijem kreditu, Upravi Tiska dao podršku za sve radnje vezane za restrukturiranje poslovanja kompanije.

Najveći dio sredstava iz kredita po Ugovoru o najstarijem kreditu upotrijebit će se za plaćanje dugova dobavljačima nastalih prije otvaranja postupka Izvanredne uprave, a dodatno će Tisku omogućiti poboljšanje tekuće likvidnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odluka o pristupanju Ugovoru donesena je uz poštivanje svih propisanih procedura i sukladno internim korporativnim pravilima upravljanja Tiska d.d. - zaključuju.

Tisak je ranije i putem Zagrebačke burze objavio da je u srijedu "u svojstvu jamca/sudužnika pristupio Ugovoru o najstarijem kreditu, kojega je 8. lipnja 2017. godine Agrokor d.d., kao vladajuće društvo nad izdavateljem, zajedno s njegovim ostalim povezanim društvima, zaključio s članovima ad-hock grupe držatelja 2019 i 2020 senior obveznica i Zagrebačkom bankom o novom financijskom aranžmanu". 

I u toj objavi ističu da je odluku o pristupanju, sukladno internim korporativnim pravilima, Uprava donijela uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora Tiska, "a s pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, u dobroj vjeri i s ciljem postizanja dobrobiti za Tisak, stabilizacije poslovanja te rješavanja problema likvidnosti". 

Inače, ugovor o najstarijem kreditu ili tzv. roll-up kredit potpisan u lipnju prošle godine u iznosu je od 1,06 milijardi eura. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a