Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tisuće studenata u Italiji na maršu protiv Salvinija i vlade

None Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

U Milanu su prosvjednici zapalili zastave vladajućih stranaka, krajnje desne Lige i protusistemskog Pokreta pet zvijezda.Studenti traže više novca iz državnog proračuna

Tisuće studenata u desecima talijanskih gradova, uključujući Rim i Milano, izašle su u petak na ulice izražavajući nezadovoljstvo desnom, populističkom vladom, javlja dpa.

U Milanu su prosvjednici zapalili zastave vladajućih stranaka, krajnje desne Lige i protusistemskog Pokreta pet zvijezda.

Studenti traže više novca iz državnog proračuna za obrazovanje i obnovu školskih i fakultetskih zgrada.

"Dosta nam je vaših laži, Matteo Salvini i Luigi Di Maio. Ne možemo vam više vjerovati", napisala je o vođama dviju stranaka na Facebooku Mreža studenata medicinskih škola.

Salvini, koji je također i ministar unutarnjih poslova i zamjenik premijera, osudio je prosvjed riječima: "paljenje zastava, slika, simbola ... Nije lijepo".

Komentari (8)
  • Kojih studenata? Talijana?

    16. 11. 2018,   18:57
  • Prvi put dobiju vlas koja se zalaže za etničke Talijane i oni se bune.Biće to ovi studenti koji su se doseljavali od 90go u Italiju(mislim njihovi roditelji).U potpunosti podupirem ove na vlasti u Italiji.Pravi Ialijan mora tako.Zašto bi puštali strancima da im kroje sudbinu?

    17. 11. 2018,   07:31
  • ključno ne piše, za koga ili u čije ime prosvjeduju, tko ih je natentao i organizirao, zar ne vide u kakvim je dubiozama italija, prioriteti proračuna su se bitno izmjenili u zadnjih par godina a ovdje se spominju prosvjedi zbog starih školskih zgrada. meni to izgleda glupo, nešto drugo je tu u igri

    16. 11. 2018,   23:22