Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tisuće su u Podgorici tražile ostavku predsjednika i vlade

None Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Tisuće građana Crne Gore u subotu su mirnom šetnjom kroz prijestolnicu Podgoricu prosvjedovale peti put u zadnja dva mjeseca tražeći ostavku predsjednika Mila Đukanovića i njegove vlade...

Tisuće građana Crne Gore u subotu su mirnom šetnjom kroz prijestolnicu Podgoricu prosvjedovale peti put u zadnja dva mjeseca tražeći ostavku predsjednika Mila Đukanovića i njegove vlade zbog navodne zlouporabe položaja, korupcije i klijentelizma.

Prosvjednici koje su predvodili građanski aktivisti i studenti prošetali su kroz centar grada izvikujući "Milo, lopove" i "Mi smo država".

Prosvjedi su počeli kada je Duško Knežević, poduzetnik i nekadašnji Đukanovićev saveznik, optužio predsjednika i njegovu Demokratsku partiju socijalista (DPS) za zlouporabu položaja i mutne financijske poslove.

Đukanović i DPS su zanijekali optužbe, ali su rekli da su prosvjedi legitimni sve dok su mirni.

Đukanović (57) se u zadnjih trideset godina smjenjuje na dužnosti premijera i predsjednika te malene zemlje na obali Jadrana.

Crna Gora koja ima tek 650.000 stanovnika članica je NATO-a i kandidat je za članstvo u Europskoj uniji.

- Želimo promjene nakon 30 godina, mislim da svi građani razumiju ... da posljednji diktator mora otići, rekla je sudionica prosvjeda Ana Vujošević (45) iz Podgorice.

Crnogorski državni tužitelji optužili su Kneževića za prijevaru i pranje novca te izdali međunarodni uhidbeni nalog za bankara koji je pobjegao u Veliku Britaniju.

Komentari (4)
  • Uvjeren sam da je u svemu ovome sto se desava u CG umijesana srbija .

    17. 3. 2019,   10:00
  • Sto u hrvatskoj narod podrzava ono sto u susjedstvu narod zeli rusiti ili mi se samo cini?

    17. 3. 2019,   08:37
  • Pa ne mogu vjerovati u kakvoj lijepoj zemlji mi živimo (tek sam sada to uvidio) kod nas je sve "med i mlijeko",sve super, a vidi u onim državama gdje narod nije zadovoljan vladajućima kako se ponašaju- (malo cinizma).

    17. 3. 2019,   09:45