Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tisuće uz pjesmu, ples i vatromet dočekali 2009.

None Foto: P.Glebov 11

Tisuće građana zabavljalo se diljem Hrvatske na glavnim gradskim trgovima kako bi ispratili staru i uz dobru glazbu dočekali Novu 2009. godinu

ZAGREB: Čak 25.000 Zagrepčana ispratilo je 2008. godinu na Na Trgu bana Jelačića uz hitove Olivera Dragojevića i brojnih drugih izvođača. Uživali su i u spektakularnom vatrometu. Odbrojavanju se na kraju okupljenima pridružio gradonačelnik Bandić. U ponoć je sugrađanima zaželio svako dobro u 2009. godini.

OSIJEK: Tradicionalni doček imali su i Osječani na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića. Oko 5000 građana zabavljalo se se uz tamburaše i pop sastave. Okrijepiti su se mogli uz kuhano vino i čaj koji su im dijelili. U ponoć su im uz zvuke valcera i vatromet, sreću u Novoj godini poželjeli župan Krešimir Bubalo i osječki gradonačelnik Gordan Matković. Uvod u doček Nove godine ponovno je priredio Osječanin Duško Rudež, poznat pod nadimkom "čovjek-tuljan", koji se 31. prosinca, točno u podne, okupao u osječkoj Zimskoj luci, pri temperaturi od minus 5 celzijevih stupnjeva.

VARAŽDIN: U prvim minutama Nove godine ulicama Varaždina protutnjali su trkači 31. novogodišnje utke. Pobijedio je Mađar Zsolt Benedek. Dionicu dugu šest kilometara pretrčao je za 19 minuta i 13 sekundi i tako ponovio prošlogodišnji uspjeh. Ukupno je nastupilo 70 trkača i 15 trkačica.

SPLIT: Splitska riva namamila je desetke tisuća Splićana na tulum koji su nazvali "Split za cili svit". Nina Badrić, Jasmin Stavros i grupa Azil popularnim su pjesmama podizali atmosferu najluđe noći. U 2009. godinu ušli su uz raskošni vatromet.

RIJEKA: Uz Bečki valcer i vatromet Novu godinu je dočeklo 20.000 Riječana u središtu Rijeke. Riječanima je prvi čestitao gradonačelnik Vojko Obersnel. Zaželio im je sretnu Novu, bez stezanja remena. Program 14. dočeka Nove godine na riječkom Korzu i Trgu Republike Hrvatske počeo je nastupom riječke skupine Morso, nastavljen je nastupom Gibonnija, a nakon ponoći zabavljalo ih je Hladno pivo.

ZADAR:Nekoliko tisuća Zadrana, koji su Novu Godinu čekali na Narodnom trgu do dva sata ujutro zabavljali su Neno Belan i Fiumensi, te nekolicina domaćih zabavnjaka. Točno u ponoć s gradskih je bedema priređen veličanstven vatromet, a Novu Godinu je sugrađanima uz šampanjac čestitao gradonačelnik Zadra Živko Kolega. Dobrog štimunga i zabave nije nedostajalo ni u zadarskim hotelima, klubovima i diskotekama, gdje se također slavilo organizirano.

Komentari (12)
  • Ne kužim kak je neko mogao ići na trg slušat dalmatinca usred Zagreba i smrzavat se ko p....

    1. 1. 2009,   19:22
  • debeliXXL pa zar nisi skužio da su najbolji glazbenici iz Dalmacije? Nema prave fešte bez dalmatinca sinko.

    2. 1. 2009,   12:34
  • hrvatica-bj i ja bi rado da sam bila tamo..... SRETNA NOVA SVIMA.....

    1. 1. 2009,   19:06