Obavijesti

Promo sadržaj

Tisuću lica nezamjenjivih zobenih pahuljica

Tisuću lica nezamjenjivih zobenih pahuljica
1

Kad na polici ugledate pakiranje zobenih pahuljica, djeluju pomalo neugledno. Kao što znate, prvi pogled katkad više skriva nego što otkriva

Kad na polici ugledate pakiranje zobenih pahuljica, djeluju pomalo neugledno. Kao što znate, prvi pogled katkad više skriva nego što otkriva. Ako se malo zagledate u policu dm-a na kojoj se nalazi organska proizvedena hrana, otkrit ćete sitne zobene pahuljice, krupne zobene pahuljice i najnoviji član zobene dmBio obitelji - zobene pahuljice bez glutena.

U čemu je trik sa zobenim pahuljicama? Zob je žitarica bogata topljivim i netopljivim vlaknima, lipidima, proteinima, vitaminima i mineralima, a iako djeluju neugledno, zobene pahuljice mogu se pretvoriti u ukusna i maštovita jela na stotinu načina. 

Ako preskočimo uobičajenu ulogu u mueslima za doručak, zobene pahuljice  mogu postati sastavni dio pudinga s chia sjemenkama i voćem. Nerijetko se skrivaju u energetskim pločicama koje su super rješenje za brzi obrok na poslu ili za dobivanje energije potrebne nakon napornog treninga.

Kako bismo vam dokazali svestranost zobenih pahuljica i jednostavnost osviještene prehrane, donosimo vam recept za ukusne i ekološki osviještene zobene kekse.


Vrijeme pripreme: 35-40 min

Sastojci za 20 keksića:

- 200 g dmBio zobenih pahuljica

- 2 banane

- 3 žlice dmBio grožđica 

- 1/2 šalice dmBio sezama


Priprema:

Banane zgnječite, dodajte zobene pahuljice i grožđice te dobro promiješajte. Smjesa treba biti kompaktna tako da se rukama može oblikovati u keksiće. Količina zobenih pahuljica ovisi o veličini banane pa možda bude potrebno dodati još pahuljica. Keksiće uvaljajte u sezam pa složite u lim obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-20 minuta na 180 °C.

Za više kulinarskih ideja, ove veljače posjetite dm i zamijenite 50 active beauty bodova za časopis "Najbolje iz prirode" u kojem možete pronaći 12 osviještenih recepata koji će vam pomoći da u svoju prehranu uvedete vrijedne, organske namirnice poput zobi. Kako bi osviješteni odabir bio još lakši, u časopisu se nalazi i kupon uz koji možete ostvariti 20 posto popusta pri kupnji osviještene hrane, ali i drugih prirodnih proizvoda koje dm nudi na policama svojih trgovina.

Uz to, dm je pripremio i posebne promocije prirodnih proizvoda, a kada će posjetiti vašu dm prodavaonicu saznajte na dm-ovoj internetskoj stranici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura