Obavijesti

News

Komentari 887

Tito je gori od Hitlera, Petrov je izdajica, a Milanović lopina

Tito je gori od Hitlera, Petrov je izdajica, a Milanović lopina

Maršal Tito je gori od Adolfa Hitlera, izjavio je mons. Vlado Košić na propovijedi za Veliku Gospu. Prozivao je Petrova, Božinovića, ali i Plenkovića kada je dogovorio koaliciju s HNS-om

VIDEO

Odričeš li se Maršala? Da, i Führera, i Ducea, i Generalissimusa, ali – ponajviše – Maršala, zagrmio je sisački biskup Vlado Košić u Svetištu Majke naših stradanja u Gori kraj Petrinje.

Njegova homilija na proslavi Velike Gospe zapravo je govorila o štetnosti idolopoklonstva. Po njemu odricanje od đavla treba shvatiti sasvim konkretno, odnosno kao odricanje od totalitarnih ideologija i njihovih vođa. Maršal mu se tako našao prvi na crnoj listi.

- Premda njega više nema i on ne vlada nama već više od 37 godina, nažalost, još mnogim dušama vlada taj krivi bog, još mu se prinosi ne samo tamjan, nego i žrtve, ne samo da se žrtvuje istina i zatire pravednost, nego se žrtvuju i ljudi - očajan je biskup.

Košić često podsjeća na komunističke zločine, ali čini se da mu oni koji su se dogodili nakon njih nimalo ne smetaju. Sisački je biskup tako 2014. godine dočekao osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića, kad se iz Haaga vratio u Zagreb. Tom mu je prilikom i poljubio ruke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
kordic

Nisu mu svi zločini isti

Svojedobno je prozvao i premijera Plenkovića. Nakon što je dogovorio koaliciju s HNS-om, Košić ga je na Facebooku optužio za političku prostituciju. Tijekom teških pregovora Mosta s HDZ-om i SDP-om krajem 2015. godine, kad se činilo da su Božo Petrov i Zoran Milanović nadomak dogovora, Košić se opet oglasio na društvenoj mreži. Milanovića je nazvao starim liscem, lopinom i prevarantom, a za Petrova je rekao da je naivčina i izdajica.

- Petrov je i nesiguran - čudne li kombinacije: psihijatar i političar! – ali i posve slijep - dodao je još Košić.

Nedavno je napao i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, bliskog prijatelja premijera Plenkovića. Naime, policija je na proslavi Oluje u Kninu privela sedam muškaraca zbog skandiranja.

- Je li moguće da Hrvatska policija hapsi hrvatske branitelje? Kakva je sad opet ova protuhrvatska vlast koja se usuđuje to činiti u Kninu na proslavi Dana pobjede? Pozivam ministra Božinovića da podnese ostavku - napisao je tad biskup.

Košićevu najnoviju tezu da je Tito gori od Hitlera komentirao je povjesničar Hrvoje Klasić.

'Profulao je zanimanje'

- Pokušavam se suzdržavati od komentiranja svake gluposti koja dođe bilo od političara ili, kao u ovom slučaju, od svećenika. Što se Košića tiče, on je i ovom svojom propovijedi na blagdan Gospe pokazao da mu je svećenički poziv sekundarna stvar i da je profulao zanimanje. Njega zanima samo politika. Ton i sadržaj njegovih propovijedi odskaču od temeljnih kršćanskih vrijednosti, a to su opraštanje, tolerancija i suživot. On propagira upravo sve suprotno od toga. Ono što mene još najviše zabrinjava u svemu tome jest to što većina hrvatskih katoličkih svećenika tako misli - zgrožen je Klasić.

Velik imetak i velika plaća

Zgrozila se i hrvatska javnost, kad se prije dvije godine otkrilo kako zapravo izgleda Košićevo imanje s velikom glavnom zgradom, koju je prethodno nazvao skromnom kolibom.

Ispostavilo se da velebno imanje ima oko 8000 kvadrata, a nalazi se u miru šume između Ivanić Grada i Popovače. Isto tako, u jednom je intervjuu rekao da svećenici imaju mala primanja. Njihova mjesečna plaća zapravo se zove nagrada te se isplaćuje iz župnih i biskupijskih blagajni. Svojedobno se pisalo da zagrebački biskupi imaju 9000 kuna nagrade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 887
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom