Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tko će uopće doći: Prosvjedu u Vukovaru prijeti veliki fijasko?

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Branitelji ne žele igrati s osjećajem Vukovara i Vukovaraca jer je taj grad za sve njih mjesto posebnog značaja, te naglasio da je braniteljskoj populaciji već dosta da ih netko vuče za rukav

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković zajedno sa svojim najbližim suradnicima pokušava pridobiti što veći dio braniteljske populacije za nesudjelovanje na prosvjedu koji je za 13. listopada zakazao HDZ-ov gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Zasad je na svoju stranu uspio pridobiti dvije velike braniteljske organizacije, HVIDRA-u i stranačku Zajednicu branitelja »Gojko Šušak«, piše Novi list

Na prvi bi se pogled moglo činiti da je to prilično veliki uspjeh budući da obje ove organizacije okupljaju veliki broj branitelja pa bi njihovo protivljenje moglo dovesti do fijaska vukovarskog skupa. Medutim, veliko je pitanje kako će reagirati njihovo članstvo, odnosno hoće li poslušati naputak svojih šefova ili će se za dva tjedna ipak u velikom broju pojaviti u Vukovaru. 

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a »Gojko Šušak« Miljenko Filipović, koji je prošlog vikenda ponovo izabran na tu dužnost, izjavio je da su oni koji su najavili prosvjed možda u početku i imali dobre namjere, ali da se njihova inicijativa nakon toga previše politizirala, i to u negativnom smislu. Dodao je da se branitelji ne žele igrati s osjećajem Vukovara i Vukovaraca jer je taj grad za sve njih mjesto posebnog značaja, te naglasio da je braniteljskoj populaciji već dosta da ih netko vuče za rukav i pokušava s njima manipulirati. 

Naglasio je i da je Predsjedništvo Zajednice donijelo jednoglasnu odluku da neće sudjelovati na prosvjedu. 

Da je subotnji izborni sabor Zajednice branitelja HDZ-a bio izuzetno važan događaj za Plenkovića i vrh stranke pokazuje i činjenica je da je premijer odvojio čak 40 minuta za govor, te da je i nakon njega ostao još sat vremena do dovršetka izbornog sabora, odnosno nije otišao nakon što je završio s govorom.

Druga stvar koja pokazuje koliko pozornosti vodstvo HDZ-a pridaje svojoj braniteljskih zajednici pokazuje i činjenica da su se na Saboru pojavili najviši dužnosnici stranke, a izostao je bio samo zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji se nalazi usred takozvane afere SMS, a dio vodstva stranke smatra ga jedinim od organizatora vukovarskog prosvjeda.

Komentari (54)
  • Pustite Vukovar i Vukovarce na miru, licemjeri obični! Ionako ih se sjetite i dođete samo jednom godišnje. Niste se rukovodili njihovim osjećajima kada ste organizirali dvije kolone sjećanja, nemojte ni sada! Zaobiđite ovaj ponosni grad i Slavonce u širokom luku, nebitni ste i suvišni ovdje, političari i svi vi ostali koji dolazite paradirati i glumatati tobožnje heroje.

    1. 10. 2018,   09:30
  • Doći će " tajni organizator ", sa inicijalima T.K. !? Suorganizator je nestao u vidu SMS-a !

    1. 10. 2018,   09:18
  • Obitelj Jean-Michela Nicoliera pohvalila je dobro odrađen posao Vlade, napokon je otkriven ubojica njihovog sina i brata; podignute su optužnice za Manjaču,...

    1. 10. 2018,   10:09