Obavijesti

News

Komentari 31

Flego: Na izborima je presudila Istra i volja za boljim životom

Flego: Na izborima je presudila Istra i volja za boljim životom
13

Prema neslužbenim rezultatima Valter Flego je osvojio 55% glasova na izborima za istarskog župana, a Damir Kajin 42,6 posto. Miletić je pak pobijedio Grbina u Puli

VIDEO

Prema neslužbenim rezultatima Valter Flego je osvojio 55 posto glasova na izborima za istarskog župana, a Damir Kajin 42,6 posto. Na izborima za gradonačelnika Pule Boris Miletić pobijedio je Peđu Grbina. Miletić je prema neslužbenim rezultatima dobio 59,5 posto glasova, a Grbin 37,5 posto glasova. 

"Presudili su Istra i volja za boljim životom"

- Jako mi je drago i sretan sam zbog Istre, sretan sam što su građani potvrdili ono što su rekli prije 15 dana, podrška za mene je veliko povjerenje ali i velika obaveza. Želim da stanovnici Istre žive bolje nego do danas. Prvo ću vidjeti koji su projekti spremni da bi ubrzao razvoj Istre. Na izborima je presudio to što sam govorio o projektima. Presudili su Istra i volja za boljim životom - rekao je Flego.

Kajin: Ovo nije kraj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Damir Kajin je nakon objave prvih rezultata rekao kako ovo nije kraj. 

- Ako su rezultati takvi da Flego vodi ja mu čestitam, ali znajte ovo nije kraj, ovo nije ni početak, ovo je početak početka jedne bitke da se Istra naprosto promijeni. Mi smo naprosto krenuli od ničega. Trebalo je jednu infrastrukturu stvoriti iznova. Mi nismo imali medije koje IDS ima zakupljene, niti smo se koristili izvršnom vlašću koju IDS koristi, niti smo imali infrastrukturu tako da je ovaj rezultat samo jedna dobra osnova, jedan dobar kapital za ono što će se na ovim prostorima dešavati u dogledno vrijeme. A je vjerujem da ćemo Istru osloboditi straha, nepotizma i da ćemo se naprosto obračunati s korupcijom - rekao je Kajin. 

Peđa Grbin: Slijede unutarstranački izbori

Peđa Grbin je nakon objave rezultata rekao kako nitko ne ide na izbore izgubiti.

- Ali uvijek smo se nadali nešto boljem rezultatu, i s ovim možemo biti zadovoljni, imajući u vidu gdje smo bili prije četiri godine. SDP je u Istri dobio na prepoznatljivosti. Čuo sam se vezano za rezultate s kolegama iz Predsjedništva SDP-a i oni su načelno zadovoljni rezultatima. U županiji smo se nadali nešto boljem rezultatu. Zbog ovakvih rezultata nema sankcija, radi se o jednom izbornom rezultatu koji je daleko bolji nego prije četiri godine. Ono što svakako slijedit to su unutarstranački izbori, nova rukovodstva na svim razinama općina, gradova i županije i ono što je najvažnije sagledati gdje su bile naše pogreške, u proteklom razdoblju i poduzeti sve da u daljnjem radu budemo bolji nego do sada - rekao je Grbin. 

Birali se župan i pet gradonačelnika

U drugom krugu lokalnih izbora u Istri se bira župan, pet gradonačelnika i devet načelnika općine. Najzanimljiviji rezultati će biti oni za istarskog župana gdje se natječu Valter Flego (IDS, HNS, Zeleni) koji je u prvom krugu dobio 47,25 posto glasova birača. S druge strane je njegov bivši stranački kolega Damir Kajin koji ima podršku SDP-a, HSU-a, SDSS-a, HSLS-a i SDA Hrvatske i koji je u prvom krugu dobio 36,24 posto glasova birača. 

Bitka za Pulu

Za mjesto gradonačelnika Pule u drugom krugu borili su se Boris Miletić (IDS,HNS, Zeleni) koji je u prvom krugu dobio 48,63 posto glasova birača te Peđa Grbin (SDP, HSU, SDSS, HSLS, SDA Hrvatske) koji je u prvom krugu osvojio 24,54 posto glasova birača.

Miletić je pobijedio s 59,50 posto glasova, dok je Grbin skupio 37,51 posto.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a