Obavijesti

News

Komentari 101

Tko je Darko Horvat? Preko HEP-a i FER-a do ministra

Tko je Darko Horvat? Preko  HEP-a i FER-a do ministra

Horvat 1. veljače 2012. godine, nakon sporazumnog raskida ugovora s Ministarstvom gospodarstva, odlazi u trgovačko društvo EnergyPlus d.o.o. iz Ludbrega gdje je član Uprave

VIDEO

Darko Horvat, koji je predložen za novog ministra gospodarstva, bio je HDZ-ov ministar poduzetništva i obrta od siječnja do listopada 2016. godine kada je predsjednik Vlade bio Tihomir Orešković, a prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko. 

Rođen je 28. rujna 1970. godine u Čakovcu. Nakon završene srednje škole upisuje Fakultet za elektrotehniku, računarstvo i informatiku na Sveučilištu u Mariboru, na kojem je diplomirao 1996. godine.

Godine 1996. zapošljava se u koprivničkoj HEP-Distribuciji gdje radi do 2006. Direktorom HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., "Elektra" Čakovec imenovan je 1. srpnja 2006. godine.

U siječnju 2006. godine upisuje poslijediplomski znanstveni studij za stjecanje akademskog stupnja magistra znanosti na zagrebačkom Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U razdoblju od 2008. do 2011. član je Upravnog vijeća Hrvatske agencije za malo gospodarstvo te Povjerenstva za off-set programe pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. U razdoblju od 2010. do 2011. predsjednik je Stručnog povjerenstva za praćenje redovne opskrbe tržišta nafte i naftnih derivata.

U razdoblju od 2010. do 2011. voditelj je Radne skupine imenovane za prilagodbu hrvatskog energetskog zakonodavstva III. energetskom paketu EU. Od 2009. do 2011. predsjednik je Nadzornog odbora HEP-a, a od 2009. do 2011. predsjednik je Nadzornog odbora Plinacro.

Odlukom Vlade 2008. godine, imenovan je ravnateljem Uprave za obrt pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, a 2009. ravnateljem Uprave za energetiku pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. 

Horvat 1. veljače 2012. godine, nakon sporazumnog raskida ugovora s Ministarstvom gospodarstva, odlazi u trgovačko društvo EnergyPlus d.o.o. iz Ludbrega gdje je član Uprave.

Darko Horvat je potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a u Međimurskoj županiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu