Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tko je pucao na Zagrepčanina? Priveli ih nekoliko, ali i pustili

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL 4

Muškarac nije poznat policiji koja pokušava uz pomoć potencijalnih svjedoka te snimki nadzornih kamera doći do počinitelja. Uzalud, nekoliko su osoba doveli na infornativne razgovore i sve redom pustili

Policija još uvijek pokušava riješiti slučaj propucavanja Tomislava I. (39), pogođenog u četvrtak predvečer u lijevo koljeno u Solinu.

Muškarac je taman izašao iz gyma Guliver kad je niti stotinjak metara dalje na njega zapucano iz automobila u 'sačekuši'. Tomislav je sam došao na splitsku Hitnu pomoć te koju minutu kasnije policiji prepričao što se dogodilo. Nije naravno ništa posebno vidio. Inače je iz Zagreba, a u Guliver dolazi redovito posljednje vrijeme, bavi se CrossFit-om.

Nije poznat policiji, koja pokušava uz pomoć potencijalnih svjedoka te snimki nadzornih kamera doći do počinitelja. Uzalud, nekoliko su osoba doveli na infornativne razgovore i sve redom pustili.

SAM DOŠAO NA HITNU Muškarac (39) ranjen u Solinu: Propucali ga nakon treninga

Rezultata nema niti u slučaju još jednog propucavanja, također u Solinu, na Širini. Prošlo je manje od mjesec dana od ranjavanja Ante P. (28), na kojeg su na Božić, prema njegovom iskazu pucala dvojica s motocikla. Slobodna Dalmacija je spekulirala da je u pitanju samoranjavanje.

Ipak, dva slučaja potezanja oružja u Solinu su riješena: uhićen je muškarac koji je pucao po kafiću u Vranjicu, kao i teško ranjavanje početkom listopada, nakon tučnjave trojice poznanika...

Posljednjih mjeseci na širem području meci lete na sve strane. U Kaštelima je ranjen Ante G. (39), samo koji dan prije Božića. Na nekadašnjeg vlasnika kafića pucao je netko iz bijelog auta dok se Ante svojim vozilom renault kangoo sa suprugom vraćao kući.

Početkom studenog je pak u Trogiru u nogu ranjen 40-godišnjak, nakon sukoba s drugim muškarcem.

Splitska policija nije još razjasnila recentno ranjavanje Marka Bekavca (28), starog znanca kriminalista. Njega je netko početkom prosinca ranio jednim streljivom u vrat (lakše!) dok je u Splitu sjedio u automobilu s djevojkom.

Pola godine ranije Bekavac je s nekoliko metaka propucan u splitskom kafiću Clo. Tu se zna glavni osumnjičeni, 38-godišnji Ivan Giljanović, no od tog Prvog svibnja je u - bijegu.

Komentari (8)
  • Taman je tu noć uvježbavao mišiće nogu i onda mu netko te iste noge propuca.

    20. 1. 2019,   18:52
  • otkad se kod nas kaže gym a ne teretana?

    20. 1. 2019,   16:05
  • Zna on ko je puca. Ja da sam policija nebi tražio. Da mu je u interesu da ga policija nađe on bi reka ko je puca jer nema šanse da nezna

    21. 1. 2019,   07:32