Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tko je vlasnik? Jugoslavenski avion "Galeb" leti iznad Pule

None Foto: Zračna luka Pula

Zračna luka Pula je napomenula da je G-2 višenamjenski školski zrakoplov s mlaznim motorom koji se vrlo često koristio za školovanje vojnih pilota u bivšoj državi

Iz pulske Zračne luke obavještavaju da će se od 15. do 18. veljače u jutarnjim i popodnevnim satima odvijati trenažno letenje zrakoplova SOKO G-2 Galeb koji je u privatnom vlasništvu.

Napominju da je G-2 višenamjenski školski zrakoplov s mlaznim motorom koji se vrlo često koristio za školovanje vojnih pilota u bivšoj državi, a fotografiju zrakoplova koji ima oznake Jugoslavenskog ratnog zrakoplovstva (JZV) na društvenim je mrežama upravo objavila je Zračna luka Pula.

Foto: Zračna luka Pula

Zasada se ne zna tko je vlasnik zrakoplova. 

Društvo Aquila Air Adventures iz Slovenije ima u svojem vlasništvu upravo zrakoplov koji je vrlo sličan onome koji je sletio u Pulu. 

Branitelji mu zabranili nastup

Dragan Amidžić iz Novog Sada je 2016. godine s Galebom G2 iz Srbije stigao na aeromiting u Sinj. No to je izazvalo bijes branitelja koji su mu zabranili nastup. 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (199)
  • Gdje je onaj oba su pala da srusi i ovog !!!!

    15. 2. 2019,   20:34
  • Avion sa jugoslavenskim oznakama (iako nisu službene) nema što raditi u RH, to je iživljavanje nad žrtvama i lukavo ismijavanje patnje hrvatskoga naroda i RH.Slovenci ako hoće neka si ga slave, vjerojatno ne one obitelji koje oplakuju mrtve na graničnom prijelazu gdje je takav i sa takvim oznakama radio. Čudi me sada Miletić iz Pule nema primjedbi a kad su htjeli hrvatski avioni u Pulu stao je na sve četiri. Tužno, da tužnije ne može biti, što bi poginuli sada rekli, što obitelji i djeca sada misle, što rade Pulski branitelji piloti, pa zar su zaboravili rat, žrtve razminiranja. Da reći će pa to je civilno registriran avion, pa zašto onda Nijemci nedaju napraviti spomenih Hitleru, a ovo je isto spomenik našem krvniku.

    15. 2. 2019,   21:41
  • Ovo je čista provokacija, a od strane Yugoslavena.

    15. 2. 2019,   20:09