Obavijesti

News

Komentari 120

Slab odaziv birača: Ne zanima ih tko će na Marinino mjesto?

Slab odaziv birača: Ne zanima ih tko će na Marinino mjesto?
3

Tko god preuzme Sisačko-moslavačku županiju morat će voditi drukčiju politiku od Lovrić Merzel. Njezina je vladavine učvrstila reputaciju Siska kao grada slučaja

VIDEO

Sisačko-moslavačka županije i slavonska općina Čeminac u nedjelju na prijevremenim izborima biraju čelne ljude svojih jedinica

Sisačko-moslavačka županija bira novog župana i njegova dva zamjenika, budući da je krajem kolovoza dotadašnja SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel dala ostavku zbog istrage Uskoka koji sumnja da je umiješana u milijunsku korupciju. Bivša županica bila je u pritvoru pet mjeseci. 

Šest kandidata, predvode ih Vidović (SDP) i Žinić (HDZ)

Šest je kandidata za župana: SDP-ov Davorko Vidović, HDZ-ov Ivo Žinić, HSP AS-ov Veljko Novak, laburist Mladen Novak, HSP-ov Pejo Trgovčević te nezavisni Ivica Dadović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pravo izlaska na izbore ima nešto više od 152 tisuće birača

Do 11 sati odazvalo se tek 7,41% birača

Čini se da žitelje Sisačko-moslavačke županije izbori baš i ne zanimaju. Do 11 sati odazvalo se tek 7,41 posto birača. Nešto veći odaziv zabilježen je u Sisku gdje je glasovalo 9,93 posto birača. Na području Kutine i Kline glasovanju se odazvalo najmanje, tek oko 5,2 posto birača.

Tko god preuzme Sisačko-moslavačku županiju, SDP ili HDZ, morat će voditi drukčiju politiku od Marine Lovrić Merzel.

Sisak - grad slučaj

Naime, njezina je vladavine učvrstila reputaciju Siska kao grada slučaja i središta siromašne županije u kojoj, unatoč dramatičnom nestanku industrije i gašenju radnih mjesta, vladajuća elita živi faraonski.

Vidović pamti da mu se Marina 'zahvalila' na suradnji

Davorko Vidović pomogao je Marini Lovrić Merzel u usponu, a ona mu se zahvalila na suradnji čim je postala dovoljno moćna. Vidović to pamti. Merzel je ipak rekla da će podržavati bivšu stranku.

Žinić želi maknuti sve Marinine savjetnike

Predvodnik HDZ-ove koalicije Ivo Žinić također misli “demercelizirati” sisačku politiku.

- Ukinut ću 14 savjetnika koji županiju stoje 1,6 milijuna kuna na godinu i taj ću novac usmjeriti u zapošljavanje mladih stručnjaka - rekao je.

Čeminčani biraju načelnika općine, bivši je preminuo

S druge strane, Čeminčani biraju načelnika općine i njegova zamjenika. Bivši načelnik, koji je pripadao HDSSB-u, je preminuo, pa se novi traži na prijevremenim izborima. 

Četiri su kandidata: HNS-ov Zdenko Bosak, Milan Horvat s Nezavisne liste Ante Đapića, HDSSB/HSP-ov Goran Jumić i HDZ-ov Zlatko Pinjuh. Birati prve ljude općine može oko 2.800 birača.

Ukupni troškovi prvog kruga oko 3,2 milijuna kuna

Troškovi prvog izbornog kruga u sisačkoj županiji procjenjuju se na oko tri milijuna kuna, a u Čemincu na oko 200 tisuća kuna.

Birališta su se otvorila u 7, a zatvaraju se u 19 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag