Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Tko želi mandat, mora donijeti potpise 76 ili više zastupnika'

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

BILA JE JASNA: U prvom krugu konzultacija, održanom 28. rujna na Pantovčaku, pokazalo se da nitko nije dobio potreban broj potpisa potpore za mandatara

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović rekla je u nedjelju da će ustrajati na tome da onaj tko želi mandat za sastavljanje nove Vlade, mora donijeti potpise potpore 76 ili više izabranih zastupnika.

- Mislim da sam bila sasvim jasna do sada, da ću ustrajati na potpisima. Tko god želi mandat za sastav Vlade, mora donijeti dokaz o potpori 76 ili više zastupnika u Hrvatskome saboru. Potpisi su uvijek najčišći - izjavila je za Hrvatsku televiziju predsjednica Republike u Mariji Bistrici, odgovarajući na pitanja novinara.

U prvom krugu konzultacija, održanom 28. rujna na Pantovčaku, pokazalo se da nitko nije dobio potreban broj potpisa potpore za mandatara. Drugi krug konzutacija o mandataru za sastavljanje nove Vlade održat će u ponedjeljak 10. listopada. Konstituirajuću sjednicu 9. saziva Hrvatskoga sabora predsjednica Republike sazvat će za petak, 14. listopada.

Komentari (100)
  • Na što je spala moja Hrvatska!!!

    2. 10. 2016,   17:56
  • otkrila je toplu vodu!

    2. 10. 2016,   18:44
  • Zar vama gdjo.prcjednice nije dovoljno 20....ak "zastupnika".... Midlim si ono... zasto pretjerivati

    2. 10. 2016,   20:15