Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'To je moja curica!: Evo tko je misteriozna djevojka iz Rima

None Foto: Missing Persons of America

U utorak se pojavila priča o djevojci koja luta Rimom, a nitko ne zna tko je ona. Javio se njezin otac iz Švedske koji tvrdi da mu je kćer prije šest mjeseci nestala u Italiji i da ima Aspergerov sindrom

Misteriozna tinejdžerica koja hoda ulicama Rima je Embla Jauhojärvi iz Stockholma. Djevojka boluje od Aspergerovog sindroma i prije šest mjeseci je otišla u Italiju. Daily Mail je razgovarao s njezinim ocem.  

Podsjetimo, u utorak se pojavila priča o djevojci koja luta Rimom, a nitko ne zna tko je ona. Pojavila se i priča da je možda riječ o Madeleine McCann, Britanka koja je 2007. godine nestala u Portugalu. No britanski mediji pišu da je riječ o djevojci iz Švedske koja je nestala u svibnju.

Njezin otac Tahvo je rekao kako je kontaktirao policiju i nada se da će ona zbrinuti njegovu kćer dok on ne dođe u Italiju.  

- Otišla je u Italiju studirati jezik. Šest mjeseci sam pokušavao dobiti pomoć švedske policije, ali bezuspješno. Ona ima Aspergerov sindrom i izgubio sam kontakt s njom nakon što je otišla. Policiju sam molio da ju pronađu, a oni su mi rekli da ne mogu učiniti ništa jer je punoljetna - rekao je otac.

Djevojka, kad su je našli, kod sebe nije imala dokumente. Bila je pristojna i nije htjela novac. Svima je pričala da ima 20 godina i da je iz Britanije. Talijanska policija je rekla da su je priveli na razgovor. Rekla im je da se zove Maria. Pustili su ju jer nije učinila ništa protuzakonito.   

Aspergerov sindrom je razvojni poremećaj čija je glavna karakteristika nesposobnost razumijevanja kako funkcionirati u društvu.

Komentari (59)
  • Ima citiram Aspergerov sindrom je razvojni poremećaj čija je glavna karakteristika nesposobnost razumijevanja kako funkcionirati u društvu i onda ju takvu roditelji puste samu iz Svedske u Italiju. OK mozda sam neupucena ali pustiti ju bez nadzora nije mi bas jasno

    22. 11. 2016,   21:31
  • To je Perica s perikom.

    22. 11. 2016,   19:49
  • 24 Sata sve rjesava, pronasao je obitelj nesretnice, a sto je sa "kisnim covjekom", nismo dugo nista culi, nije valjda u Svedskoj.???

    22. 11. 2016,   19:50