Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'To je pakiranje Plenkovićeve mašinerije laži i izmišljanje...'

None Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Napomenuo bih da su motivi i tajming ovih političkih napada jasni - žele mi pod svaku cijenu napakirati nešto što ne postoji, piše na svom blogu Todorić

Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu potvrdilo da je početkom godine pokrenulo treću, istragu u slučaju Agrokor, oglasio se i Ivica Todorić i to priopćenjem na svom blogu:

''Vezano za navodno pokretanje neke nove istrage Državnog odvjetništva želim kazati sljedeće:

U pitanju je klasično političko pakiranje Plenkovićeve mašinerije laži, izvrtanje istine i izmišljanje od strane Plenkovićevog režima i njegovih ortaka.

Danas imamo konkretne dokaze o milijardama kuna koje su protuzakonito prisvojene upravo od strane spomenutih, svima dobro poznatih ortaka premijera Plenkovića. Ti lopovi jednostavno ne mogu shvatiti da ja nisam ništa ukrao. Nekoliko puta sam javno izrekao da nisam nikada nigdje uzeo niti jedne kune! To je jedina istina, provjerljiva i čista koju oni očito ne mogu ili ne žele sebi priznati.

Mogu samo potvrditi da se iz konteksta izdvojio jedan poslovni događaj od prije 6 godina koji je profesionalno odrađen i u kojem nema nikakvih otuđenja niti bilo kakvih nezakonitosti.

Gospodine Plenkoviću, već sam vam više puta napisao da nismo isti.

Napomenuo bih da su motivi i tajming ovih političkih napada jasni - žele mi pod svaku cijenu napakirati nešto što ne postoji. Nakon mog jučerašnjeg nastupa na jednoj televiziji, ponovo se pokušava ugušiti istina. Od kada su oteli Agrokor pokušavaju progurati kriminalnu nagodbu u Hrvatskoj i regiji – Bosni, Sloveniji i Srbiji, za što koriste sve oblike političkih pritisaka.

JOŠ JEDAN KRAK AFERE AGROKOR Nova istraga protiv Todorića: U Švicarsku prebacili 1,25 mil. €

Poručujem im da niti to neće pomoći, jer, za razliku od našeg pravosuđa koje je Plenković razorio kako bi sproveo lešinarske ciljeve, okolne zemlje su prepoznale neustavnosti i kriminal u Lex Agrokoru, kao i njegove pogubne posljedice, te će postupiti u skladu s vladavinom prava .

Suverene države štite svoje nacionalne interese, dok Plenković naše sustavno razara iz dana u dan'', objavljeno je na blogu Ivice Todorića.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u ponedjeljak i službeno potvrdilo napise hrvatskih medija kako je početkom godine pokrenulo još jednu, treću, istragu u slučaju Agrokor, kojom su obuhvaćeni osnivač i bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić, prijašnja izvršna dopredsjednica koncerna za poslovanje i poslovni razvoj Piruška Canjuga te nekadašnji direktor u Agrokoru zadužen za građevinske investicije Ante Huljev.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo objavilo je kako ih se tereti za kazneno djelo zloporabe položaja u gospodarskom poslovanju, kojim su oštetili Agrokor, a sebi pribavili ilegalnu imovinsku korist u iznosu od 1,250.000 eura.

Tužiteljstvo dodaje kako su osumnjičenici počinili zloporabe položaja u gospodarskom poslovanju tijekom studenog i prosinca 2013. U Zagrebu i švicarskom Chamu.

U priopćenju se navodi se kako je rješenje o provođenju istrage postalo pravomoćno te da je u tijeku postupak dobivanja suglasnosti za vođenje kaznenog postupka od nadležnog tijela Velike Britanije.

ŽDO Zagreb dodaje kako je 27. prosinca 2018. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 48-godišnje austrijske državljanke zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju zbog istog događaja, no navedeno rješenje još nije postalo pravomoćno", piše Todorić na blogu.

Komentari (22)
  • A cijeli bivši Unikonzum ti kupio za 100000 DM ha?? A neki tvoji učenici danas extrabogataši,odmah nakon srednje škole krenuli u Trieste na poslovni put,ha,a ti 91 g vozio staru Bubu i švercao cvijećem.Izrabljivao si hrvatske ljude za minimalac držao ih na ugovore po mjesec dva,davao otkaz za pišljivu čokoladicu što bi ju gladan radnik pojeo,ma ti si zlo od čovjeka...

    25. 3. 2019,   17:47
  • Ivica, kada si bio u Londonu pisao si da imaš AS-a u rukavu. Pa daj hebemu otkri tog AS-a da svi saznamo o čemu se radi

    25. 3. 2019,   17:44
  • Umjesto sto trkelja bez veze nek bude sretan da ga Rusi uopce u Kulmerovim dvorima toleriraju.. kad ga budu delozirali shvatit ce da je kraj njegovoj nemoralnoj dinastiji..Moze da si zove zzidase, da ga spase od ovrhe☺

    25. 3. 2019,   19:46