Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'To je pokušaj provokacije s ciljem izazivanja incidenta'

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Riječ je o pokušaju dolaska u Hrvatsku, nenajavljenog, neprijavljenog, nedogovorenog kako bi u odorama vojske Srbije boravili u Jasenovcu. Riječ je o pokušaju koji nije imao komemorativni karakter, kaže premijer

Premijer Andrej Plenković je u subotu popodne komentirao pokušaj ulaska izaslanstva vojske Srbije u Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO

Premijer Plenković daje izjavu zbog srpske vojne delegacije koja nije puštena kroz Hrvatsku granicu

Premijer Plenković daje izjavu zbog srpske vojne delegacije koja nije puštena kroz Hrvatsku granicu

Objavljuje 24sata u Subota, 7. rujna 2019.

- Riječ je o pokušaju dolaska u Hrvatsku, nenajavljenog, neprijavljenog, nedogovorenog kako bi u odorama vojske Srbije boravili u Jasenovcu. Riječ je o pokušaju koji nije imao komemorativni karakter, već s očitom namjeravanom provokacijom i ciljem izazivanja incidenta. Takva praksa je protivna međunarodnome pravu i mi to najoštrije osuđujemo. Hrvatska Vlada štiti naš pravni poredak i ne dopuštaju ovakve provokacije. Ovo je pokušaj provociranja i izazivanja incidenta. Bilo bi normalno da je Srbija najavila dolazak - rekao je Plenković.

JAVIO SE I ALEKSANDAR VUČIĆ Milina: Srpsku vojnu delegaciju nismo pustili jer se nisu najavili

Komentirao je i izjavu Davora Bernardića o slučaju Škare.

- Bernardić laže i zagađuje prostor neistinitim tvrdnjama. Naravno da ni ja ni Božinović nismo imali informacije o ovim mučnim događajima. Njegove izjave su praznina i laž - rekao je.

O koaliciji s SDSS-om rekao je kako kontinuirano razgovaraju.

Komentari (150)
  • Plenoviću znadeš li koju korist ima narod od onih što lažu, tu tako da im ne vjeruju ni kad istinu govore. Nisam siguran da je hrvatski narod na nivou ove izreke, jer puši HDZ-ov lopovluk, pokvarenost, blud, licemjerje, laž, mržnju...

    7. 9. 2019,   17:16
  • Zašto je pupovac u hrvatskoj vladi ? Imamo li mi tajne službe koje će prepoznati što srbi rade godinama u hrvatskoj ? Jeli potrebno ponovno obući uniforme i krenuti ??!

    8. 9. 2019,   06:09
  • Pokušaj teatra u gostima... pardon, pozorišta 😉

    7. 9. 2019,   17:16