Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

To je pravi heroj! Na ramenima spuštao radnika s vrha dizalice

None Foto: čitatelj24sata 14

Radnik je zajedno s poginulim kolegom dizalicu razmontiravao i tada je nešto na njoj puklo. Jedan radnik je tada pao i na licu mjesta poginuo, dok je drugi polomljene ruke, noge i glave ostao visjeti gore

Policija je u ponedjeljak oko 9.10 sati zaprimila dojavu da je u kampu na području Funtane u Istri radnik pao s građevinske dizalice i poginuo. Drugi radnik ostao je zatočen na dizalici te je na intervenciju spašavanja radnika s dizalice poslano tri vatrogasna vozila i pet vatrogasaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako doznajemo, radnik je zajedno s poginulim kolegom dizalicu razmontiravao i tada je nešto na njoj puklo. Je li to bila sajla ili neki komad metala još uvijek se ne zna.

Foto: čitatelj24sata

Jedan radnik je tada pao i na licu mjesta poginuo, dok je drugi polomljene ruke, noge i glave ostao visjeti gore.

DRAMA U FUNTANI Radnik pao s dizalice i poginuo, drugog su spašavali vatrogasci

Vatrogasci su ga uspjeli spustiti oko 10.30 sati.

Foto: Ivan Grgat/24sata

Na mjestu događaja je policija i državni odvjetnik koji provode očevid. Na tom dijelu gradilišta obustavljeni su radovi, a pristup gradilištu je zabranjen.

POGLEDAJTE VIDEO

Radnik poginuo u padu s građevinske dizalice u Funtani, drugog morali spašavati vatrogasci

Radnik poginuo u padu s građevinske dizalice u Funtani, drugog morali spašavati vatrogasci Više na http://bit.ly/2HNZ8Nv Reporter: Ivan Grgat

Posted by 24sata on Monday, April 1, 2019
Komentari (75)
  • Nije čovjeku ni krivo kad zna da radi za prave novce.

    1. 4. 2019,   14:17
  • Ovim ljudima koji nemaju pojma o vatrogastvu i vatrogascima neka ne komentiraju koliko je došlo vatrogasca na intervenciju da njima nebi jednog dana zatrebalo . Ovdje vjerovatno zapovjedno, navalno i tehničko vozilo i vatrogasci koji su završili vrlo zahtjevnu obuku za spašavanje iz dubina i sa visina kako u carstvu divljine tako i u urbanoj sredini. Sve čestitke kolegama iz Istre na dobro obavljenom poslu. Dežurnim kritičarima neka se samo popnu na krov svoje kuće i stanu na rub većini će biti sasvim dovoljno. Poginulom laka zemlja. Ozljeđenom brz oporavak.

    1. 4. 2019,   15:41
  • Osobno me zanima, da li su radnici imali pojaseve s kojim su bili vezani za dizalicu?

    1. 4. 2019,   14:22