Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Toliko je alergičan na hranu da pada u šok od mirisa pizze

None Foto: 24sata/ilustracija

Christopher Merrett (2) ima svoju policu u hladnjaku i u pećnici kako se njegova hrana ne bi dirala s drugom. Alergičan je na mlijeko, jaja, pšenicu, histamin i sulfit

Britanac Christopher Merrett (2) iz Colchestera ima tešku alergiju na hranu. Od samog mirisa pizze može pasti u šok. Završio je u bolnici na tri tjedna nakon što je taknuo kolica iz trgovine na kojima je bio trag mlijeka.

- Izgledala su čista. Čim je sjeo u njih, poplavio je. Znali smo da nešto nije u redu - rekla je majka Michelle Merrett (35).

Michelle je otkrila kako nešto nije u redu čim ga je prestala dojiti, piše Daily Mail. Dobivao je crvenilo od kravljeg mlijeka pa je prešla na sojino, ali je ubrzo otkrila kako je i na to alergičan. Testovi su pokazali kako je alergičan na mlijeko, jaja, pšenicu, histamin i sulfit. Tešku alergijsku reakciju mogu mu izazvati i neke igračke i bojice. 

- Ne smijemo jesti pizzu pred njim. Dok još nismo znali da je alergičan, otišli smo u pizzeriju. Čim smo ušli počeo je kihati i kašljati - ispričala je majka koja sa suprugom Michaelom (47) detaljno proučava etikete na svakoj namirnici i pretražuje internet ne bi li pronašli specijalnu hranu kako Christopheru ne bi nešto nedostajalo. 

Ima svoje tanjure i posude u kojima mu spremaju hranu i posebnu policu u hladnjaku i pećnici kako njegova hrana ne bi dodirivala drugu. Sada su pokrenuli internetsku stranicu AllergyEssex.org preko koje savjetuju roditeljima sa sličnim problemima gdje da nabavljaju hranu.

Komentari (13)
  • imam dvoje djece od kojih je jedno bilo, a jedno jos uvijek je netolerantno na laktozu (mlijecni secer). Nakon konzumacije i najmanje kolicine mlijeka ima strasan prolijev, grceve, pa cak i temperaturu po nekoliko dana. Kad idemo u kupovinu moramo citati sve etikete i iskljucivati sve proizvode u kojima bi se moglo kriti mlijeko. Nisam imala pojma u sta sve stavljaju mlijeko i/ili mlijecne derivate dok ih nisam pocela zaobilaziti. U vrticu ima svoje kekse, hranu mu nosimo mi, a ako kojim slucajem ostane na rucku u vrticu za njega tete moraju odvojiti sve sto bi moglo imati mlijeka. Uzasno je tesko objasniti djetetu od tek nesto vise od godinu dana da ne smije jesti sve ono sto pred njim ostatak djece jede. A radi se "samo" o mlijeku... Ne mogu ni zamisliti kako je onda ovoj majci!

    16. 2. 2011,   09:26
  • jadan mali... :(

    16. 2. 2011,   09:29
  • a slatkiš mali:(

    16. 2. 2011,   09:57