Obavijesti

News

Komentari 13

Toliko je alergičan na hranu da pada u šok od mirisa pizze

Toliko je alergičan na hranu da pada u šok od mirisa pizze
1

Christopher Merrett (2) ima svoju policu u hladnjaku i u pećnici kako se njegova hrana ne bi dirala s drugom. Alergičan je na mlijeko, jaja, pšenicu, histamin i sulfit

VIDEO

Britanac Christopher Merrett (2) iz Colchestera ima tešku alergiju na hranu. Od samog mirisa pizze može pasti u šok. Završio je u bolnici na tri tjedna nakon što je taknuo kolica iz trgovine na kojima je bio trag mlijeka.

- Izgledala su čista. Čim je sjeo u njih, poplavio je. Znali smo da nešto nije u redu - rekla je majka Michelle Merrett (35).

Michelle je otkrila kako nešto nije u redu čim ga je prestala dojiti, piše Daily Mail. Dobivao je crvenilo od kravljeg mlijeka pa je prešla na sojino, ali je ubrzo otkrila kako je i na to alergičan. Testovi su pokazali kako je alergičan na mlijeko, jaja, pšenicu, histamin i sulfit. Tešku alergijsku reakciju mogu mu izazvati i neke igračke i bojice. 

- Ne smijemo jesti pizzu pred njim. Dok još nismo znali da je alergičan, otišli smo u pizzeriju. Čim smo ušli počeo je kihati i kašljati - ispričala je majka koja sa suprugom Michaelom (47) detaljno proučava etikete na svakoj namirnici i pretražuje internet ne bi li pronašli specijalnu hranu kako Christopheru ne bi nešto nedostajalo. 

Ima svoje tanjure i posude u kojima mu spremaju hranu i posebnu policu u hladnjaku i pećnici kako njegova hrana ne bi dodirivala drugu. Sada su pokrenuli internetsku stranicu AllergyEssex.org preko koje savjetuju roditeljima sa sličnim problemima gdje da nabavljaju hranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca