Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tolušić i Kujundžić ostat će u Vladi, a Žalac i Pavić odlaze?

Kako saznajemo od izvora bliskih Vladi, Žalac i Pavić su bili od početka u igri za rekonstrukciju, a uz njih su trebali otići Kuščević i Marić koji su sami podnijeli ostavke. Sada su ostali njih dvoje za odlazak...

Nakon ostavki Lovre Kuščevića prošli tjedan i ministra Gorana Marića u ponedjeljak, saznajemo da bi još trebali otići ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac i dosad najmlađi ministar u Vladi – Marko Pavić.

Kako saznajemo od izvora bliskih Vladi, njihova imena su bila od početka u igri za rekonstrukciju, a uz njih su trebali otići Kuščević i Marić koji su sami podnijeli ostavke. Sada su ostali njih dvoje za odlazak.

TKO JE SLJEDEĆI? Ostao bez pola Vlade: Plenki će zamijeniti još četiri ministra?

Ministrica Gabrijela Žalac, unatoč povećanju u povlačenju novca EU fondova, nije omiljena u javnosti, a opterećena je aferom s Mercedesom i prometnom nesrećom. S njenim reakcijama u javnosti Plenković nije zadovoljan. Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić je uspio progurati važnu mirovinsku reformu. Ali, kako tvrde naši izvori, zbog komunikacije i inzistiranja na radu do 67.godine i uvjeravanja da sindikati neće prikupiti potrebne potpise za referendum, mora napustiti Vladu. Međutim, doznajemo da je za Pavića već isplanirano određeno stranačko mjesto u Bruxellesu. I Žalac i Pavić nemaju političko zaleđe ni izborni legitimitet, odnosno nisu izabrani u Sabor pa ondje ne mogu otići na zastupničku dužnost (za razliku od Kuščevića i Marića).

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je i potpredsjednik Vlade, biran je za potpredsjednika stranke, ali ima i jaku bazu u Virovitičko-podravskoj županiji, upravo zato ostaje dio Vlade.

Å ibenik: Potpisan sporazum pri provedbi Razvojnog plana "Batizele" HOĆE LI UKINUTI MINISTARSTVO? Vlada: Marićeva ostavka nije bila iznenađenje za Plenkovića

Kako saznajemo, iako je i ministar zdravstva Milan Kujundžić bio na listi, na kraju bi i on trebao ostati u Vladi. Osim što je on desnija struja u HDZ-u i ima izborni legitimitet, u HDZ-u baš i nema jakih dobrovoljaca koji bi u zadnjoj godini mandata preuzeli dugovima opterećeni resor u kojem nisu provedene reforme.

No, naš sugovornik je to rekao prije nego je Nacional objavio naslovnicu novog broja u kojoj se izravno optužuje Kujundžić da je lažiranom studijom pokušao opravdati nabavu skupe opreme. Svaka nova informacija o njemu mogla bi biti presudna za funkciju.

DOBIVAO PRIJETNJE? Ministar Marić dao je ostavku: 'Neću prihvatiti udar na obitelj'
Komentari (118)
  • Žena koja pijana bez vozačke gazi djecu po ulici i nema pojma čiji joj je Mercedes u dvorištu ostaje u vladi? vjerodostojno...

    16. 7. 2019,   00:05
  • Od svih njih ne možeš napraviti ni jednog polovnog čovjeka

    15. 7. 2019,   23:40
  • Koga briga tko će doći. Sigurno je da neće doći nitko tko ima neku pametnu ideju reformske snage već će doći neki klimavac koji će glumiti ministra. Uopće više nemam nade u ovu vladu. A i neku drugu. Sve truba do trube.

    15. 7. 2019,   23:46