Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ćorić: Nije potpisan ugovor za otkup dionica Ine od MOL-a

None Foto: Screenshot/Nova TV

Ako se ne varam, zadnji puta je bio ovdje 2011. godine. Dvije strane, dvije zemlje, imaju itekako mnogo tema za razgovor. Osobito po pitanju energetskog sektora, rekao je Tolušić

Sutra idemo s mađarskom stranom prije svega razgovarati. Kao što znate posjet gospodina Orbana je posjet koji se događa nakon 7 godina. Ako se ne varam, zadnji puta je bio ovdje 2011. godine. Dvije strane, dvije zemlje, imaju itekako mnogo tema za razgovor. Osobito po pitanju energetskog sektora. Ono što je u Republici Hrvatskoj trenutno aktualno, je projekt realizacije LNG terminala na otoku Krku. Vjerujemo da je Mađarska strana zainteresirana za ta projekt. Apsolutno vjerujemo u realizaciju tog projekta, rekao je ministar okoliša i energetike Tomislav Ćorić u intervjuu za Novu TV uoči dolaska mađarskog premijera Viktora Orbana u ponedjeljak. 

Na pitanje što se dogodilo s dionicama Ine, Ćorić ističe da je otkup najavljen za Božić 2016. 

- U međuvremenu je osnovan savjet za taj otkup, donesene su neke odluke. Išlo se u smjeru pronalaska konzultanta koji bi savjetovao RH u tom procesu. Odabrali smo konzultanta to je Morgan Stanley, Grupe Intesa, Privredna banka Zagreb. No u kontekstu razgovora koji su uslijedili s konzultantima naišli smo na točke oko kojih ne postoji potpuno razumijevanje strana. To se u ovom trenutku rješava - rekao je. Tvrdi kako su "naišli na nesuglasice", ali i da ugovor nije potpisan.

Komentari (13)
  • Otkako su u hrvatskoj uništili brodare , Riječku luku i sa njome željeznicu kao glavni put do Mađarske u transportu tereta Orban ne dolazi na razgovor oko nikakvih energenata već isključivo o sigurnosti Mađarskih granica ! Priupitati će odgovorne zašto još uvijek nije raspoređena vojska na granicama Hrvatske !

    2. 12. 2018,   20:50
  • Nek prvo SDP otkupi onih 25 % plus jedna dionica koje su prodali MOLu za pisljivih 505 miliona dolara,ostalo su Madjari kupili torbarenjem na slobodnoj burzi.

    2. 12. 2018,   22:29
  • Ako imas love kupis deonice i postanes vecinski vlasnik...Ako nemas onda trazis izgovore zasto nemas...Jel tako Tolusicu?

    2. 12. 2018,   20:36