Obavijesti

News

Komentari 74

'Mara laže, sve je to izmislila!' 'Vjeruješ li ti, Manda, u Boga?'

'Mara laže, sve je to izmislila!' 'Vjeruješ li ti, Manda, u Boga?'
1

Požeškog župana Alojza Tomaševića se sumnjiči da je fizički napao svoju suprugu Maru. Suđenje je nastavljeno svjedočenjem Mande Kvaternik, sestre Alojzija Tomaševića

VIDEO

Nastavljeno suđenje Alojziju Tomaševiću, županu Požeško slavonske županije. Terete ga za obiteljsko nasilje i ozljeđivanje supruge 2017. godine. Nakon što se saznalo za prijavu, izbačen je iz HDZ-a.

Nastavljeno suđenje požeškom županu optuženom za obiteljsko nasilje

Nastavljeno suđenje požeškom županu optuženom za obiteljsko nasilje Više na http://bit.ly/2L9Bddx Reporter: Franjo Lepan

Posted by 24sata on Tuesday, April 30, 2019

Suđenje je nastavljeno u utorak svjedočenjem Mande Kvaternik, sestre Alojzija Tomaševića. Ona je kazala kako je njezina šogorica Mara Tomašević sve izmislila. Sud je je upozorio da ona mora iznositi samo činjenice, a ne donositi zaključke, da je to posao suda.

- Ne mogu reći da sam ju vidjela plavu i izudaranu. Ja nisam vidjela, ali da je mene provocirala, jest i njemu je svašta govorila. Zašto me nije zvala ako je bila izudarana - rekla je Kvaternik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodala je kako je Mara Tomašević prijetila njoj i bratu u njenom dvorištu, da ga je prozivala zbog ljubavnice te da je rekla „da ima pištolj i da će mu vilicom oči iskopat“. Ništa od toga nije prijavila jer ju je, kaže, bilo strah.

Mara Tomašević joj je također postavila nekoliko pitanja i ustvrdila da Manda Kvaternik ne govori istinu. Pitala ju je je li došla u dvorište kako bi razgovarali o problemima, a Manda Kvaternik je rekla da nije. Pitala ju je i koliko je puta dolazila k njima miriti ih, na što je Manda Kvaternik rekla da nije nikad. Tomašević ponovila je da to nije istina te pitala Mandu Kvaternik vjeruje li u Boga.

Sud je to zabranio, kao što je intervenirao i nekoliko puta ranije, kada je i svjedokinja iznosila svoja mišljenja.

Prilikom izlaska iz sudnice Manda Kvaternik obratila se bratu Alojziju rekavši da nije trebala ni dolaziti, najvjerojatnije nezadovoljna time što joj sudac Slaven Vidmar nije dozvolio da iznosi svoj zaključke u svezi snahe.

Svjedočila je i Mara Tomašević, odnosno očitovala se o fotografijama i audio snimci koje je kao dokaz ponudila sudu u veljači ove godine. Obrana Alojzija Tomaševića osporila je fotografije, te je zatražila da se obavi vještačenje, kako bi bilo utvrđeno kada su ne nastale i da li su na njima ozljede Mare Tomašević.

Također je zatraženo i vještačenje audio snimke koju je oštećena predala na CD-u a na kojoj je tonski zapis s jedne od svađa sa suprugom. Suđenje je prekinuto i biti će nastavljeno nakon što vještaci obave svoj posao.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji