Obavijesti

News

Komentari 9

Tomašić i Josipović dobili više novaca od nekih većih stranaka

Tomašić i Josipović dobili više novaca od nekih većih stranaka
1

Hrvatska konzervativna stranka europarlamentrake Ruže Tomašić od donatora je dobila 41.100 kuna, s tim da joj je polovicu iznosa uplatio glavni tajnik stranke Denis Bevanda

VIDEO

Pojedine izvanparlamentrane stranke, konkretno 'konzervativci' Ruže Tomašić, Naprijed Hrvatska! Ive Josipovića te ORaH uspjeli su u prvoj polovici ove godine prikupiti više donacija od niza stranka zastupljenih u Hrvatskom saboru, pokazuju izvješća koja su objavili. 

Hrvatska konzervativna stranka europarlamentrake Ruže Tomašić od donatora je dobila 41.100 kuna, s tim da joj je polovicu iznosa uplatio glavni tajnik stranke Denis Bevanda. 

ORaH, koji također ima zastupnika u Europskom parlamentu, 'uknjižio' je 30. 032 kune donacija, 25.500 kuna od fizičkih i 4.500 kuna od pravnih osoba. Najveći donator, s ukupno 15.000 kuna, mu je Luka Keller, predsjednik te stranke. Europarlamentrac Davor Škrlec stranci je ukupno donirao nešto manje od četiri tisuće kuna, a bivša predsjednica i saborska zastupnica Mirela Holy 42, 45 kuna. 

Donacije stranke Naprijed Hrvatska! Progresivni savez bivšeg predsjednika države Josipovića iznose 15.000 kuna, sam Josipović donirao je 5.000 kuna, dakle trećinu. Ažuran uplatitelj bio je Ivica Pančić, ministar branitelja u Vladi Ivice Račana, svaki mjesec stranci je uplaćivao 300 kuna, u pola godine 1.800 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Radnička fronta od donatora je dobila 1. 470 kuna, a najveći iznos, 200 kuna, uplatio joj je čelni čovjek stranke Mate Kapović. 

Po donacijama dobivenim u prvih šest mjeseci prednjači HDZ (346.000 kuna), a slijede ga HNS (136.000 kuna), HDSSB (122.000), pa SDP (gotovo 100.000).

Manje od 20.000 kuna dobili su HSS (19.200), HSU (6600), IDS (6200), Most (3560 kuna) te SDSS (2200 kuna). HSLS, HSP-AS i BUZ nisu imali donacija. 

Rok za objavu polugodišnjih izvješća o primljenim donacijama za poptporu političkog rada je petak, 15. srpnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina