Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tomašić: Kad se demokršćani ujedine, to vodi u pobjedu!

None Foto: Tino Jurić/PIXSELL

Mi smo na ovim izborima napravili dosta, ali nedovoljno. Izgubili smo sa 600 glasova razlike, ali opet smo izgubili, rekao je Ivanišević koji je bio u drugom krugu izbora

Splitski HDZ-ovci najavili su kako će biti konstruktivna oporba u Gradskom vijeću, a jučer je u Split svratila i Ruža Tomašić, koja im je došla dati podršku.

- Kad se demokršćani ujedine, to vodi u pobjedu. Ovo je putokaz za dalje – kratka je bila Ruža Tomašić. Rječitiji je bio Vjekoslav Ivanišević ispričavši anegdotu iz jučerašnje šetnje.

- Šetam ja jučer Ovčicama sa suprugom. Lagano, prozračno sunce, more se ljeska. Viče mi jedan građanin: 'Vjeko, bi li ti stvarno napravio ono što si obećao?' Kažem ja njemu da bih, a on će meni: 'A znaš li što su drugi obećali?'. Ja znam što su obećali, a bilo bi dobro da svi jasno znaju što su obećali tako da možemo pratiti njihov rad. Mi smo na ovim izborima napravili dosta, ali nedovoljno. Izgubili smo sa 600 glasova razlike, ali opet smo izgubili. Ipak, ovi izbori podsjetili su me na kontakte i divne susrete na koje sam skoro zaboravio u samoći biroa. Druga velika radost mi je što smo okupili demokršćane, usuđujem se reći one desno, ali to je široka desnica. Dok smo radili nitko nije pitao za dan, vladao je veliki entuzijazam i ponos. A kada smo sutradan ostali u tišini kazao mi je jedan kolega: 'Ovo je bilo viteški i časno' – zaključio je Ivanišević.

Ipak, ovi izbori podsjetili su me na kontakte i divne susrete na koje sam skoro zaboravio u samoći biroa. Druga velika radost mi je što smo okupili demokršćane

Predsjednik splitskog ogranka HDZ-a najavio je da će nastaviti borbu zbog boljitka građana te da će biti konstruktivna oporba. Smatra ove izbore velikim uspjehom već samim time što su ušli u drugi krug jer to nisu uspjeli na prošlim izborima. 

Gradski vjećnik Luka Podrug pak, kazao je kako će novoj vlasti dati sto dana da se uhodaju, a nakon toga očekuju planove i rezultate. Obećao je da će podržati sve projekte koji će biti u interesu grada te izrazio nadu da će novi čelnici Splita biti vlast svih građana. 

Komentari (86)
  • pravi krscani se nisu sramili komunizma al vas se srame zato ne uzimajte krista usta jer ste puno zla nanijeli ovom narodu

    4. 6. 2013,   16:10
  • Takvi kao ti su doveli ljude do Blajburga,ostavili i pobjegli sa zlatom u Argentinu i Portugal.

    4. 6. 2013,   17:27
  • A gdje si ti pobijedila? Ti i tvoji partneri u lopovskom HDZ -u pobjeđujete samo u mjestima gdje vuk raznosi poštu a lisica zvoni u podne.

    4. 6. 2013,   15:21