Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tomašić na sudu nije dokazala da ju je Anto Đapić oklevetao

None Foto: Željko Garmaz/24sata 3

Tomašić, koja nije došla na Općinski sud u Osijek na izricanje presude, tužila je Antu Đapića zbog njegove izjave "pune neistina" u tisku u kolovozu 2009. godine

Ruža Tomašić, predsjednica HSP dr. Ante Starčević, nije na Općinskom sudu u Osijeku uspjela konkretizirati i dokazati da ju je Anto Đapić, bivši stranački šef i počasni predsjednik HSP-a, oklevetao te ju je sutkinja u petak nepravomoćnom presudom obvezala platiti 6.765 kuna sudskih troškova te još 500 kuna sudskog paušala. Anto Đapić nakon oslobađajuće presude nije skrivao zadovoljstvo takvim ishodom. 

- Ružu Tomašić nisam htio uvrijediti ili oklevetati. Međutim, polemika je sastavni dio politike i ne može se sad svaki spor sudski rješavati - kaže Đapić.

Tomašić, koja nije došla na Općinski sud u Osijek na izricanje presude, tužila je Antu Đapića zbog njegove izjave "pune neistine" u tisku u kolovozu 2009. godine.

- Ruža Tomašić nije dobila mirovinu na temelju zakona, već posebne Vladine uredbe. Stoga postavljam pitanje: Što je to ona odradila za HDZ?", izjavio je tada Đapić, a ona odgovorila privatnom tužbom. 

- Đapić me omalovažio na vrlo ružan način iznoseći sud o mojim moralnim osobinama i imputirajući mi da sam potkupljiva i sklona podmićivanju. Također, u mirovinu nisam otišla temeljem nikakve posebne Vladine uredbe nego na temelju Zakona, jer imam ukupni mirovinski staž u trajanju preko 20 godina - navela je Ruža Tomašić u svojoj tužbi. Pritom je u nekoliko navrata po svojem odvjetniku Domagoju Rešetaru poručivala da će povući tužbu ako joj se Anto Đapić ispriča te ispriku objavi u novinama. Đapić je odbio takve uvjete. U svojoj obrani je naveo da sporni tekst iz Glasa Slavonije "nije autorizirao", te da "ni u primisli" nije imao namjeru uvrijediti Ružu Tomašić.

- Moja namjera je bila novinaru objasniti da je moja mirovina u istom omjeru moralna ili nemoralna kao i mirovina Ruže Tomašić, jer oboje imamo rješenje za tzv. 'saborsku mirovinu'. Za svoju mirovinu sam imao sve uvjete, a to su tri mandata u Hrvatskom saboru, zbog čega nisam trebao ispunjavati uvjete o starosnoj dobi ili stažu. S druge strane Ruža Tomašić je ispunjavala dva od tri uvjeta, a treći je reguliran posebnom uredbom Vlade. Njoj je falio radni staž u Hrvatskoj, jer je imala radni staž u Kanadi - rekao je Đapić tvrdeći da je odlazak njegove bivše stranačke kolegice u mirovinu – zakonit i moralan, ali isto tako i njegov.

Đapić je također naglasio da nikada nije smatrao Ružu Tomašić potkupljivom i sklonom podmićivanju, ali – ni on nije takav.

Komentari (4)
  • ništa manji lopovi i lažni moralisti no lopovi iz sestrinske im stranke HDZ-a.

    25. 11. 2011,   13:54
  • Kad zbrojiš te pravaše svi stanu ne pod jedan kišobran nego pod jednu gljivu... A da se konačno oni malo zbroje pa da stanu na loptu?

    25. 11. 2011,   15:17
  • ista bagra

    26. 11. 2011,   10:55