Obavijesti

News

Komentari 4

Tomašić na sudu nije dokazala da ju je Anto Đapić oklevetao

Tomašić na sudu nije dokazala da ju je Anto Đapić oklevetao
3

Tomašić, koja nije došla na Općinski sud u Osijek na izricanje presude, tužila je Antu Đapića zbog njegove izjave "pune neistina" u tisku u kolovozu 2009. godine

VIDEO

Ruža Tomašić, predsjednica HSP dr. Ante Starčević, nije na Općinskom sudu u Osijeku uspjela konkretizirati i dokazati da ju je Anto Đapić, bivši stranački šef i počasni predsjednik HSP-a, oklevetao te ju je sutkinja u petak nepravomoćnom presudom obvezala platiti 6.765 kuna sudskih troškova te još 500 kuna sudskog paušala. Anto Đapić nakon oslobađajuće presude nije skrivao zadovoljstvo takvim ishodom. 

- Ružu Tomašić nisam htio uvrijediti ili oklevetati. Međutim, polemika je sastavni dio politike i ne može se sad svaki spor sudski rješavati - kaže Đapić.

Tomašić, koja nije došla na Općinski sud u Osijek na izricanje presude, tužila je Antu Đapića zbog njegove izjave "pune neistine" u tisku u kolovozu 2009. godine.

- Ruža Tomašić nije dobila mirovinu na temelju zakona, već posebne Vladine uredbe. Stoga postavljam pitanje: Što je to ona odradila za HDZ?", izjavio je tada Đapić, a ona odgovorila privatnom tužbom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Đapić me omalovažio na vrlo ružan način iznoseći sud o mojim moralnim osobinama i imputirajući mi da sam potkupljiva i sklona podmićivanju. Također, u mirovinu nisam otišla temeljem nikakve posebne Vladine uredbe nego na temelju Zakona, jer imam ukupni mirovinski staž u trajanju preko 20 godina - navela je Ruža Tomašić u svojoj tužbi. Pritom je u nekoliko navrata po svojem odvjetniku Domagoju Rešetaru poručivala da će povući tužbu ako joj se Anto Đapić ispriča te ispriku objavi u novinama. Đapić je odbio takve uvjete. U svojoj obrani je naveo da sporni tekst iz Glasa Slavonije "nije autorizirao", te da "ni u primisli" nije imao namjeru uvrijediti Ružu Tomašić.

- Moja namjera je bila novinaru objasniti da je moja mirovina u istom omjeru moralna ili nemoralna kao i mirovina Ruže Tomašić, jer oboje imamo rješenje za tzv. 'saborsku mirovinu'. Za svoju mirovinu sam imao sve uvjete, a to su tri mandata u Hrvatskom saboru, zbog čega nisam trebao ispunjavati uvjete o starosnoj dobi ili stažu. S druge strane Ruža Tomašić je ispunjavala dva od tri uvjeta, a treći je reguliran posebnom uredbom Vlade. Njoj je falio radni staž u Hrvatskoj, jer je imala radni staž u Kanadi - rekao je Đapić tvrdeći da je odlazak njegove bivše stranačke kolegice u mirovinu – zakonit i moralan, ali isto tako i njegov.

Đapić je također naglasio da nikada nije smatrao Ružu Tomašić potkupljivom i sklonom podmićivanju, ali – ni on nije takav.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.