Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ruža Tomašić zamolila ljude da joj manje pišu i traže novac

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 3

HSP AS i Ruža Tomašić pozivaju predsjednika HSP-a Daniela Srba da, zbog potopa na lokalnim izborima i ostalih neuspjeha, stavi svoj mandat na raspolaganje

HSP Ante Starčević imao je dva plana. Prvi smo ostvarili, a to je ulazak u Europski parlament i što više mandata na lokalnoj razini. Na ovim izborima u općinama, gradovima i županijama dobili smo 300 mandata, što vladajućih i oporbenih, kazala je čelnica stranke Ruža Tomašić.

Drugi plan je ujedinjenje pravaša, što bi se moglo ostvariti na jesen ili do Nove Godine, ali uz uvjet da nitko od sadašnjih čelnika ne može biti predsjednik. Pozvali su predsjednika HSP-a Daniela Srba da se odazove pozivu, te da zbog potopa na lokalnim izborima i ostalih neuspjeha stavi svoj mandat na raspolaganje. 

U HSP AS kažu da su pravaši treća politička opcija jer imaju 150.000 stabilnog biračkog tijela. Tomašić se osvrnula i na lijevu koaliciju i ustvrdila:

- Izgubili su izbore za Europski parlament, lokalni izbore, pa neka sazovu izvanredne izbore da ih konačno riješimo muka - izjavila je.

Tomašić je iskoristila priliku pozvati građane da joj ne pišu pisma u kojoj traže novac jer, tvrdi, svakodnevno dobiva hrpu takvih zamolbi. 

- Ovo je malo previše i stavlja mi to veliki teret, jer dajem svoj novac. Molim građane da pišu i drugim strankama, Vladi i onima koji su pridonijeli ovakvoj krizi - poručila je Tomašić.

Komentari (84)
  • Bože čuvaj Hrvatsku od velikih hrvata...

    23. 5. 2013,   11:39
  • Treba nam hitno treća opcija. Treba nam JAKA HRVATSKA opcija, možda jača nego ikad, pokretač svijesti i optimizma građana. Trebamo hitno stranku poštenja, pravde i pravednosti. Trebaju nam ljudi koji vole Hrvatsku, svoju domovinu za koju smo ginuli. I da, trebaju nam i izbori da možemo dati svoj glas toj opciji.

    23. 5. 2013,   11:50
  • Današnji njemački "Bild" piše o Hrvatskoj kao truloj državi u koju će EU trebali ubaciti milijarde njihovih eura. Tko je stvorio takav dojam o Hrvatskoj? I ne samo dojam. ZNA SE, zar ne. HDZ-e koji je svojim sustavnim višegodišnjim razaranjem, rasipništvom i pljačkanjem i pri tome jedno vrijeme i HSP im osiguravao saborsku većinu. I sada svakodnevno slušamo face iz ovih stranaka i njihove pozive za izvanredne izbore. Prepotentno da prepotentnije ne može biti.

    23. 5. 2013,   11:50