Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tomašić o lažno prijavljenima: 'Varaju državu pa traže prava'

Komentari (183)
 • De u jednoj sobi prijavito njih 20 dizu socijalke zive od drzave hvala Bogu da je doslo vrijeme da se to uredi vise!

  14. 8. 2016,   15:24
 • Svasta koji komentari,, ovdje nitko ne komentira sto je doticna rekla nego se odma pljuje po njoj, ne zanima me gospodja, zanima me istina a ona boli i tocno znamo koga stoga gospodo navalite pljuvati po svemu Hrvatskom a zivite u njoj i trazite svoja prava.

  14. 8. 2016,   14:56
 • Bravo Ružo. Kad to kaže bilo tko odmah ga se proglašava Srbomrscem ,ksenofobom ,ustašom itd itd a u biti za sve pripadnike manjina bih isto to rekao a ne samo Srbe jer su Srbi. Kad naš Hrvatski siromah eto tek da bi preživio malo nešto smulja odmah mu stine ovrha na par sto kuna duga koja se popne na par tisuća sa kamatama, eto ti ovrhe i marš van deložacijom iz svoje djedovine. Dvostruki licemjerni kriteriji su nešto najodvratnije, tim više jer je veleizdaja kad štitiš tuđe a proganjaš svoje.

  14. 8. 2016,   15:19
 • Neka rjese isto one koji dolaze busevima iz Srbije kao i one koji dolaze busevima iz HercegBosne,a isto tako neka rjese one koji glasaju prvo u Bosni pa onda preko granice u Hrvatskoj opet,znaci duplo glasaju.A da ne spomenemo mrtve koji glasaju,kod nas i mrtvi na dan izbora glasaju.Eto kad se to rjesi onda ce biti napretka u Hrvatskoj.Zapravo i dijaspori kada se onemoguci glasanje tek tada.Ljudi koji zive u Hr trebaju jedini imati pravo i odlucivati koga zele na vlasti a ne neki tamo preko brda ili bare koji nemaju pojma kako zivimo

  14. 8. 2016,   14:55
  • Apsolutno se slazem+

   14. 8. 2016,   15:28
  • pozor, bravo na objektivnosti. Dodala bih i "domaće" koji fiktivno prijavljuju prebivlišta po vikendicama.... kako bi plaćali manje prireze.

   14. 8. 2016,   16:05
  • Bravo! U potpunosti podržavam tvoj komentar.

   14. 8. 2016,   16:17
  • Upravo tako!! I sama zivim izvan Hrvatske i jedina sam u sirokoj okolini odjavila prebivaliste, a oko mene tisuce Hrvata koji nikad nisu ni zivjeli u Hrvatskoj i dalje imaju prebivaliste i osobne iskaznice. Najgore je sto to same institucije podrzavaju i odgovaraju te da se odjavis. Razloga za zadrzavanje prebivalista ima puno i svi su manipulativni. Bilo da se radi o manjinama ili o hrvatskoj dijaspori, jako je malo onih koji se pridrzavaju zakona.

   14. 8. 2016,   23:14
 • prvo da je pupvac za zastitu srpske manjine u Hrvatsko, on bi prvi kreno u rasciscavanja ovi manipulacja i dostojno bi zastupo one koji jesu u hrvatsko , izgleda da on zastupa one koji zive uPozarevcu , zastupa ich u hrvatskoj ito na pogresnom mjestu nanoseci stetu hrvatima srpskog porjekla u republici Hrvatskoj.

  14. 8. 2016,   15:12
 • Slažem se. A Ružo jel podržavaš i brisanje 25000 BiH državljana u ZG sa prijavljenim lažnim prebivalištem?

  14. 8. 2016,   16:04
  • svakako brisati to su glasači sdp on i njegovi uhljebi im dali dokumente....

   14. 8. 2016,   16:07
  • Pitam Ružu a ne tebe.:)

   14. 8. 2016,   16:08
  • Po mogućnosti svim Hrvatima iz BiH omogućiti da fiktivno prijave prebivalište u Hrvatskoj!!!!!

   14. 8. 2016,   16:10
  • Ma to će Miki riješit, nije problem.:)

   14. 8. 2016,   16:11
  • Blago BiH Hrvatima kada Miki postane premijer!

   14. 8. 2016,   16:14
  • E...bar nekome.:)))

   14. 8. 2016,   16:15
  • A jebote pa ko ce ostat onda...??,23 hrvatica iz djurmanca,2 iz vrbovca i 69 i kopackog rita?..ako vam odu jedini pravi Hrvati oni iz BiH pa drzava ce morat promjenit ime u Zajebancija

   14. 8. 2016,   17:44
  • ostače oni koji tvrde da su srbi oni koji tvrde da su talijani oni koji tvrde da su mađari i velik broj roma...a zapravo su svi hrvati jer su rođeni u hrvatskoj i imaju hrvatske dokumente...kao narodi ili manjine ne postoje....jer kad su dvije generacije rođene u matičnoj zemlji oni ne mogu biti ono što su bili kad su doselili iz tih država...samo mogu biti hrvati...

   14. 8. 2016,   18:28
  • u hr svatko ima pravo se izjasnjavati da nije hrvat -demokratsko pravo ima se pravo zakonom vezati na krvno pravo pripadnosti ! no isto tako ce hrvati trebati donesti zakon da manjine nemaju pravo ulaska u hr sabor i pravo politickog drzavnog odlucivanja o hr ! buduca vlada treba vec poraditi na smanjenju mandata manjinama ili ukidanje mandata za sabor!

   14. 8. 2016,   19:10
  • Svakako treba svima onima koji se ne izjašnjavaju kao Hrvati donijeti zakone kojima im se ukidaju sva građanska prava, strpati u geta ograđena žicom, kako ne bi zagadili prostor čistokrvnim Hrvatima!!!!!!!!!!

   14. 8. 2016,   19:39
  • dotepenka-to nisam mislio ni u ludilu.. u zapadnom i nezapadnom svijetu u najvecim i najrazvijenijim zemljama koje kroje demokraciju nemaju manjine nikakva ili po postocima jako mala prava na odluke i glas u drzavnom zakonodavnom saboru !! imaju ljudska radnicka grašanska vjerska i ostala prava kao i duznosti prema drzavi i to je to ! zasto mislis da bi hrvatskom trebale vladati manjine ili kao sad politicki ucjenjivati hrvatske stranke ?! toga nema nigdje .

   14. 8. 2016,   19:45
  • povratik, ostoje 2 dokumenta koja Hrvatsku obvezuju po pitanju nacionalnih manjina: 1. Deklaracija o pravima osoba koje pripadaju nacionalnim ili etničkim, vjerskim i jezičnim manjinama koje je usvojila Skupština UN. U dokumentu se od članica traži usvajanje svih mjera potrebnih da se zaštiti egzistencija manjina, da im se osigura potpuna mogućnost ostvarivanja ljudskih prava i sloboda, sudjelovanje u javnom životu, privatna i javna upotreba njihovih kultura, religija i jezika. 2. Okvirna konvencija za zaštitu nacionalnih manjina Vijeća Europe, koji države potpisnice obvezuje da će poduzeti sve potrebne mjere za promicanje jednakosti osoba koje pripadaju manjinama na svim područjima ekonomskog, socijalnog, političkog i kulturnog života kao i stvoriti uvjete za očuvanje i razvoj njihovihkultura i identiteta. Tu Okvirnu konvenciju usvojio je Hrvatski sabor krajem 90-tih. Hrvatska je do sada podnijela 4 izvješća (zadnje prije 2 godine) Vijeću Europe o provođenju Okvirne konvencije. Hrvatske stranke su dozvolile zbog parcijalnih interesa da ih manjine ucjenjuju, usvojivši 2/3 većinom Ustavni zakon o manjinama.

   14. 8. 2016,   20:25
  • nemoj ti meni o getoima srbi su mi tetku upisali kao srpkinju mada je rožena hrvatica i roditelji joj živjeli u hrvatskoj...zemlja u kojoj si rođen i čije dokumente imaš ti označava što si....samo oni koji su rođeni u srbiji a doselili u hrvatsku su srbi tako dugo dok ne uzmu hrvatsko državljanstvo...a doma svijoj ženi mogu biti i mrsijanci...

   14. 8. 2016,   20:25
  • najiram10, nauči razliku između državljanstva, naroda, nacije i nacionalnosti. Sviđalo se tebi ili ne ali Ustavu RH jasno piše da se "Republika Hrvatska ustanovljuje kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Mađara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina, Bošnjaka, Slovenaca, Crnogoraca, Makedonaca, Rusa, Bugara, Poljaka, Roma, Rumunja, Turaka, Vlaha, Albanaca i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN-a i zemalja slobodnoga svijeta."

   14. 8. 2016,   21:15
  • svi drugi su tiho samo pravoslavci stalno kmeće...vjeroispovijest je vjera ne pripadnost nekom drugom narodu...i plust oga zašto bi oni imali veča prava od domačeg autohtonog stanovništva...

   14. 8. 2016,   21:50
  • nakiram 10, nemoj se upuštati u rasprave kojima nisi dorasla.

   14. 8. 2016,   22:22
  • Hrvati su Hrvati ma gdje bili...,

   15. 8. 2016,   02:43
  • dotepenka - niti jedan zakon ne prijeci ukidanje mandata manjinama.to nema veze sa pravima manjina-pravo manjine nije upravljanje i donosenje zakona u zemlji gdje su manjina- to mogu u svojoj maticnoj zemlji. u drugom koraku treba definirati i uslove pod kojima se moze dobiti hr drzavljanstvo i to treba biti dosta visoko dignuto !

   15. 8. 2016,   05:51
  • povratnik12, što je s Hrvatima, koji su stekli hrvatsko državljanstvo na temelju pripadnosti hrvatskom narodu, konkretno Hrvatima koji su jedan od tri konstitutivna naroda u BiH a tretiraju se kao dijaspora. Imaju li oni pravo sudjelovti u političkom životu RH odnosno upravljati i donositi zakone za zemlju u kojoj nisu živjeli a niti će živjeti za razliku od manjinaca koji već generacija žive u Hrvatskoj i imaju hrvatsko državljanstvo. Po meni, i za jedne i za druge treba ukinuti posebne liste odnosno 11. i 12. izbornu jedinicu, omogućiti im glasovanje za izbornu jedinicu prema mjestu prebivališta kojeg su imali ili imaju. Na žalost, ukidanje tih izbornih jedinica ne odgovara velikim strankama, budući da im manjinci i dijaspora služe kao moneta za potkusurivanje. Uvjeti pod kojim se stječe hrvatsko državljanstvo definirani je Zakonom o hrvatskom državljanstvu i prekasno je da se bilo što mijenja. To je trebalo učiniti početkom 90-tih a ne dijeliti državljanstvo šakom i kapom. Osobno sam imala problema s državljanstvom, roditelji i brat upisani a ja ne, iako smo Hrvati čiji preci žive već stoljećima u Hrvatskoj. Na domovnicu sam čekala 6 mjeseci i upisana sam u knjigu državljana u mjestu prebivališta a ne rođenja.

   15. 8. 2016,   08:40
  • jednostavno kada konačno svatite da ste bili samo eksperiment...cie i evropskih obavještajaca...a kad uđu i ostale državice u evropu tada više neće biti važno tko je što i gdje je granićna crta...

   15. 8. 2016,   10:00
  • dotepenka samo hrvati imaju pravo upravljati hr ! ma gdje bili i zivjeli - nitko osim hrvata nema pravo na hrvatsku ! dakle odgovor je jasan dijaspora da manjine ne . dijaspora je strasno puno dala i pomogla svojoj drzavi i sada daje dok smo od manjine dozivjeli cak i agresiju ! dijaspora je snaga hrvatske i hrvata ! dijaspora moze svakog momenta doci kuci na svoje i k svojima ... to je njihovo kao i moje koji tu zivim... tu je njihovo ognjiste i korjeni i tko im to ima pravo oduzeti ? kad se ginulo za hrvatsku su ginuli hrvati i iz dijaspore i bilo ih je i te kako briga za domovinu ! isto tako vjerojatno i manjine osjecaju prema svojim drzavama i korjenima i to im nitko ne brani.mogu takođe kad god zazele otici kuci, ako ih srce vuce

   15. 8. 2016,   11:26
  • drugo je ako se drzavljanin nakon stoljeca zivota u hr izjasni i postane hrvat dakle odrekne se svoje nacionalnosti. u tom slucaju imamo jednog hrvata vise sa svim svojim pravima i obvezama. a sto se tice uvjeta za drzavljanstvo nema toga zakona koji se ne da doraditi !!

   15. 8. 2016,   11:33
  • povratnik, Hrvati u BiH nisu dijaspora nego su starosjedilački, državotvorni narod u svojoj iskonskoj domovini – državi Bosni i Hercegovini. Nihovo ognjište i korijeni su u BiH a ne u Hrvatskoj. Tutorstvom RH skida se Hrvate u BiH sa statusa ravnopravnog naroda s Bošnjacima i sa Srbima i spušta ih se na razinu nacionalne manjine, koja traži svoje mjesto u parlamentu RH, umjesto da BiH Hrvati brojčano i po drugim sadržajima jačaju i ostvaruje svoje pravo u parlamentu BiH. Pogrešno tretiranje Hrvata u BiH dijasporom je štetno i za Hrvate u pravoj dijaspori jer im se time “krade” njihovo pravo na zastupnike iz dijaspore u Hrvatskom saboru.

   15. 8. 2016,   11:42
  • pusti ti hrvate u bosni da sami vele koje im je korjenje i kome pripadaju . nije posteno govoriti i odlucivati u njihovo ime . oni nemaju nista drugo osim svoje hrvatske i nas hrvata !! u bosni i oni i srbi samo moraju zivjeti a najrađe ne bi evo jos malo i mislim da ce se rs odvojiti k svojoj drzavi srbiji..(osim ako se ameri i rusi dogovore drugacije)no to nebi muslici dozvolili" i vjerojatno bi nastao građanski rat.. bosna je umjetna drzava i prvom prilikom nestaje onakva kakvu smo ju naslijedili iz yu.

   15. 8. 2016,   11:57
  • Ma mars sa bosancima u 3 -de matrrine sta sam ih ti samo znaju kukati

   15. 8. 2016,   15:16
  • pa to kuhaju cia i ostale evropske zemlje nato....bosna se mora raspasti i nestati jer u srcu evrope je đihad....bezgranične kolićine oružja....kotao polako vrije no jiš nije doveden da zakipi i izkipi iz kotla juha koji nam kuhaju ameri i evropa...opet čemo plačati glavama...upamtite kaj sam kazao avi se dalje mućite tko je opljačkao hrvatsku zna se udba i partija....

   15. 8. 2016,   23:01
 • Najviše je lažno prijavljenih iz Hercegovine, koji korisne razna prava.

  14. 8. 2016,   18:58
 • Gđo. Tomašić, problem fiktivnih prebivališta mora se riješiti na čitavom području RH a ne samo Vukovru.

  14. 8. 2016,   16:08
 • Sve sto je Ruza rekla je istina.. Sad tko se pogodjen zatekao i osjeca jer na istinu nije navika, to je njegov problem ... Sa time se mora nositi, ali eto, to sto Orepic radi to su trebali drugi prije njega napraviti, a ne cekat da treci dodje i pocne red u popis stanovnika i prebivalisne adrese uvoditi...

  14. 8. 2016,   16:40
 • Ružo ,Ružice kolko tvojih bosanaca ima lažno prijavljenih u Zagrebu???

  14. 8. 2016,   16:54