Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tomašić: Vlast je kriva što je branitelj T. Purda u zatvoru

None Foto: F. Lepan

Apsurd je da država agresor podiže tolike optužnice protiv branitelja koji su branili zemlju, naglasila je Tomašić. Podržat će branitelje na prosvjedu u Vukovaru

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević,  zamjera vlasti što ne brine o braniteljima i kaže kako je upravo to razlog zašto je branitelj Tihomir Purda završio u pritvoru u BiH. Znali su godinama da je na srbijanskoj listi optuženih, kaže Tomašić, a nit su mu to rekli, nit su išta poduzeli. Apsurd je i da država agresor podiže tolike optužnice protiv branitelja koji su branili svoju zemlju, naglasila je Tomašić. Najavila je i punu podršku braniteljima na subotnjem prosvjedu u Vukovaru.

Smatra i da Hrvatska nije spremna za ulazak u Europsku uniju. 

- U pregovorima o ulasku u EU u prvom planu trebaju biti narod i država, naše mogućnosti i potrebe, nisu toliko bitno rokovi na čemu je sad politički naglasak, jer još nismo ni spremni za taj čin, rekla je u četvrtak u Slavonskom Brodu Tomašić. 

- Ne smijemo ući kao sluge. Nužno je sačiniti popis potreba, vidjeti kako da EU pomogne nas, a ne obrnuto. EU nas stalno pritišće borbom protiv korupcije, generalima, ratnim zločinima, traži od nas da ugasimo brodogradilišta, što je nedopustivo jer smo pomorska zemlja s tradicijom brodogradnje. Bez zaštitnog pojasa već smo izgubili bitku za ribolov, brodogradnja bi bilo previše. Međutim, nismo protiv ulaska u EU, ali kad nama bude odgovaralo i pod prihvatljivim uvjetima, rekla je Tomašić. Osim Tomašićke na istu temu govorili su dr. Tomislav Vlajnić dopredsjednik stranke i Mijo Golubićić, dopredsjednik brodske podružnice HSP-a. 

- Licitira se s datumima, umjesto sa sadržajem ulaska u tu asocijaciju. Već smo u sužanjstvu stranih vlasnika banaka, a najavljuju se i nove rasprodaje „obiteljskoga srebra“, znači i dalje se razmišlja kako potrošiti ono što smo naslijedili od predaka, umjesto da brinemo što ćemo ostaviti našoj djeci, rekao je Tomislav Vlajnić.

Komentari (28)
  • Naravno da je apsurd ili bolje receno nezamisliv bezobrazluk zemlje agresora. Svima jasno osim Vlaisavljevicki, tzv. ministrima Bosnjakovicu i Ivicu, generalskom zboru i zamislite braniteljskim udrugama (tek danas se oglasi Djakic).

    27. 1. 2011,   18:59
  • treba ponovno vratiti stvar u sabor i poništiti oprost pobunjenim srbima i suditi im kako im je odmah i trebalo prvog stanimirovića pa naniže do onoga kako kaže da je bio kuhar sve bez iznimke!!!!!

    27. 1. 2011,   20:22
  • Ja sam da se zamrznu pregovori sa Eu,Amerikom, dok njihovi vojnivi ne odgovaraju i nemogu biti izruceni kas rade pizdarije pod nazivom Frandly fire, onda ne mogu odgovarati i nasi borci i suborci koji su branili ovu nasu jedinu drzavu koju imamo a mi nju i te ljude dajemo da se vuku kroz blato.Bravo

    27. 1. 2011,   18:58