Obavijesti

News

Komentari 18

Tomislav je obnovio legendarni auto za djeda i - izmamio suze

Tomislav je obnovio legendarni auto za djeda i - izmamio  suze
5

Ante Čondrić (86) kupio je Trabanta 601 S za 4000 njemačkih maraka. Unuk je na njemu radio četiri mjeseca. Auto pokreće motor s dva cilindra od 600 kubičnih cm, 28 ks i može razviti brzinu od 110 km

VIDEO

Nakon što je djedu istekla vozačka dozvola, on ga je ostavio u garaži i tako je stajao osam godina. S obzirom na to da smo mi, njegovi unuci, sentimentalno vezani za taj automobil kojim nas je djed vozio gdje god je trebalo, jer je naš otac bio stalno na terenu, želio sam ga obnoviti, rekao nam je Tomislav Čondrić (35) iz Slavonskog Broda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iznenađenje koje budi uspomene: Tomislav iz Slavonskog Broda o...

Iznenađenje koje budi uspomene: Tomislav iz Slavonskog Broda obnovio je djedovog Trabanta za sestrinu svadbu

Posted by 24sata on 25. studenoga 2017

On je vlasnik Trabanta 601 S iz 1988. godine koji je njegov djed Ante (86) kupio u Auto Hrvatskoj za 4000 tadašnjih njemačkih marka. Tomislav opisuje kako je odlučio obnoviti automobil da bi bio spreman do sestrine svadbe u kolovozu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tek kad sam počeo s restauriranjem, vidio sam koliko tu ima posla, ali nisam htio odustati. Sve sam dijelove nabavio u Istočnoj Njemačkoj, gdje je Trabant proizveden. Četiri dana prije njezinih svatova auto je bio u potpunosti spreman i registriran. Kad ga je vidjela, nije mogla vjerovati, potekle su joj suze radosnice. Djed se oduševio, obilazio je oko Trabanta, više nego kad ga je kupio – kaže Tomislav. Čitavu obnovu je snimio i na kraju sve fotografije, kao i djedovu reakciju, objedinio u videu od šest minuta.

- Uredio ga je nemam riječi, napravio ga je boljeg nego što je bio – kaže djed Ante dodavši kako mu je taj auto bio radni. Prevezao je na stotine kilograma raznog željeza i kubike drveta iz njihove vikendice u brdu.

- Na Trabantu je sve novo. On je u biti metalni automobil, samo su mu blatobrani, poklopac motora i krov od plastike. U Istočnoj Njemačkoj u to vrijeme, a bilo je to pedesetih godina prošlog stoljeća, vladalo je siromaštvo. Unatoč tome, htjeli su napraviti auto za široke mase – kaže nam Tomislav.

Zaključuje kako će auto ostati u obitelji, a naslijedit će ga njegov sin. Dodaje da nema nema tog novca za koji bi ga prodao.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...