Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tomo Medved: Pozivam Penavu i udruge branitelja na sastanak

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ja pozivam braniteljske udruge proistekle iz domovinskog rata i Penavu da se ova pitanja i sva druga pitanja rješavaju u uredu i u za to predviđenim prostorima, kaže Medved...

Ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, nakon sjednice Vlade u Puli pozvao je braniteljske udruga i vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu na sastanak. Istaknuo je da da Vlada čini sve napore da se intenzivira rad tijela  za procesuiranje ratnih zločina. 

PENAVA S BOŽINOVIĆEM: 'Ne odustajem od prosvjeda, moramo otkriti ratne zločince'

- Ova Vlada je legalna, ima većinu, jasan program rada, odgovorne i ozbiljne ljude, a posebice kad govorimo o stradanju hrvatskog naroda. I danas sam razgovarao s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pozvao ih na radni sastanak na kojemu ćemo analizirati njihova pitanja na radnom sastanku, jer to je mjesto gdje se na nadležnom tijelu iznalaze rješenja, rekao je Medved.

Na novinarsku opasku da Penava nije odustao od prosvjeda, Medved je i njega pozvao na sastanak:

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ; 'Nedopustivo je da počinitelji ratnih zločina slobodno šeću'

- Ja pozivam braniteljske udruge proistekle iz domovinskog rata i Penavu da se ova pitanja i sva druga pitanja rješavaju u uredu i u za to predviđenim prostorima i sa za to nadležnim tijelima i zato ih pozivam da dođu u Ministarstvo hrvatskih branitelja i sva druga tijela Republike Hrvatske u cilju pronalaženja rješenja.

GRADONAČELNIK VUKOVARA Penava: Ne bojim se sankcija HDZ-a jer pozivam na prosvjed

Govorio je i o zahtjevu braniteljskih udruga, koje traže tematsku sjednicu Vlade o Miloradu Pupovcu. 

- O tome će odlučiti Sabor i nadležna tijela u Saboru. Ja smatram da to nije potrebno, ali o tome će odlučiti nadležna tijela u Hrvatskom saboru. Legitimno je traženje hrvatskih branitelja, ali o tome će odlučiti nadležna tijela Sabora.

Komentari (103)
  • Druže Medvedev, dosta sastanaka. Kao bivši branitelj koji od države netraži ništa, ali zato od Vas tražim da organizirate postrojavanje 500 i nešto tisuća branitelja diljem Hrvatske, da se sve prebroji, a oni koji se ne pojave da se izbrišu sa registra. Pa da vidimo koliko "branitelja" je bilo. Hajde, ako možete!!!!!!!Ali previše tražim zar ne? Baš kao i oni kaj su htjeli revidirati "braniteljske" invaliditete.

    13. 9. 2018,   17:25
  • Ne tako davno šator je bilo mjesto gdje su se rješavala neka pitanja pa nisi reagirao na to, a bez Pupovca vam nema vlasti, on je vama zlata vrijedan.

    13. 9. 2018,   17:38
  • Oće li bit plina?? Di je glogi? Šator možda? "Invalida"od 2metra i 115kg koji bacaju ograde...?

    13. 9. 2018,   17:49