Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Toni od prve godine pliva, a od treće roni i lovi hobotnice

None Foto: Privatni arhiv

Čim dođe iz škole dječak odloži torbu i pravac more. Roni od travnja do studenog, a pauzira samo zimi. Sad već odlično rukuje i pravom puškom za ribolov

Toni Milinović (9) iz grada Hvara s godinu dana sam je skinuo pelene i počeo plivati.

Kako kaže njegova mama Danka, od malena se bavi ronjenjem i ribolovom. Toni danas slavi osmi rođendan, a već je pravi majstor kojem se svi dive.

- Ma to vam je zaista bilo čudesno. Turisti su ga gledali i slikali, oduševio je sve - prisjeća se Tonijeva mama te dodaje kako se dječak već s dvije godine potpuno opustio i sam otišao roniti u duboku vodu. U dobi od tri godine počeo je loviti golim rukama. Među plijenom su se znale naći hobotnice, male ribe i račići. No obitelj je smatrala kako nije najsigurnije da dječak lovi sam bez opreme, pa su mu nabavili osti.

- Krenuo je s ostima, a sada već ima i pravu pušku za ribolov - dodala je majka Danka.

Svake godine Toni roni od travnja do studenog, ljeti bez ronilačkog odijela, a po hladnijem vremenu u odijelu. Jedino razdoblje kada ne roni je zima. Ipak, nikada ne ide roniti sam, već mu je najčešće društvo pod vodom upravo mama. Prema njezinim riječima, Toni je najveći ribolovac, izvrstan u svom hobiju, nema nikakvog straha i uvijek ulovi neki plijen. Zahvaljujući hobiju, dječak se druži i s lokalnim ribarima iz Hvara.

- Svi ga znaju, živahan je, ljeti je svaki dan bez iznimke u moru. Zna doći iz škole, ostaviti torbu i pravac u more - kaže mama Danka koja ga je rodila na današnji dan. Sretan rođendan!     

Foto: Privatni arhiv

Komentari (31)
  • Jadne zivotinjice.

    31. 5. 2016,   20:44
  • Zašto niste napisali da je i devet mjeseci živio u vodi!..........plodnoj!

    31. 5. 2016,   22:05
  • plivam kao olovo i ronim kao daska ,ahhahahhaaa

    31. 5. 2016,   22:32