Obavijesti

Promo sadržaj

Top 5 znakova koji ukazuju da je vrijeme za novi klima uređaj

Top 5 znakova koji ukazuju da je vrijeme za novi klima uređaj
2

Kada je vrijeme za novi klima uređaj? Treba li ga mijenjati čim vidimo prve znake dotrajalosti ili ga koristiti dok se jednostavno sam ne ugasi zauvijek? Kako procijeniti da je došlo pravo vrijeme za zamjenu?

Prije nego odgovorimo na ova pitanja, podsjetit ćemo se nekih prednosti koje donosi redovito održavanje klima uređaja kako se on ne bi mijenjao prije nego je to zaista potrebno.

U svim tekstovima naglašavamo da je redoviti servis za klima uređaje nužnost te se čak i garancija na uređaj uvjetuje godišnjim servisom ili kod nekih i produžava pri godišnjem servisu uređaja. Zašto raditi redoviti servis? Prvi razlog je zdravlje, čistoća zraka koji udišete u prostoriji je i primarni razlog klimatizacije. Drugi razlog je čistoća uređaja jer bez nje nema ni čistog zraka u prostoriji. 

O čemu ovisi čistoća zraka u prostoriji? Najviše od filtera u unutarnjoj jedinici, koliko su oni čisti i kvalitetni. Nekada se događa da serviser prilikom pregleda uređaja zaključi kako filteri nisu uopće čišćeni pa je koncentracija mikroorganizama jednostavno previsoka. Stoga je održavanje filtera jedna od osnovnih radnji koju treba redovito raditi kako bismo od klime dobili najviše što možemo. Ovisno o filterima, namjeni prostorije te broju pušača ili kućnih ljubimaca u njoj, neke filtere (koji nisu zamjenjivi nego perivi) treba čistiti jednom mjesečno. 

Također, ako u prostoriji borave alergičari, osobe s osjetljivim dišnim putevima, ili nekim drugim zdravstvenim problemima, o filterima i njihovoj čistoći treba još i više voditi računa. Kako smo već pisali podrobnije o održavanju klima uređaja valja samo napomenuti da se redovitim čišćenjem filtera produžava rok trajanja klime. Sam postupak čišćenja filtera je vrlo jednostavan. Skinete poklopac unutarnje jedinice, izvadite filtere te ih potopite u mlaku vodu u koju se može dodati neko sredstvo za čišćenje, ali nije neophodno. Ostavite ih tridesetak minuta, posušite te vratite na mjesto.

TOP 5 RAZLOGA ZA ZAMJENU KLIMA UREĐAJA

  1. Unutarnja jedinica je previše bučna
  2. Računi za električnu energiju su sve veći
  3. Klima se stalno kvari
  4. Klima više ne može rashladiti prostoriju
  5. Vlaga oko klima uređaja

Pročitajte više o ovoj temi na klimatizacija.hr portalu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini