Obavijesti

News

Komentari 24

Totalnom strancu dala bubreg: Sad smo prijatelji za cijeli život

Totalnom strancu dala bubreg: Sad smo prijatelji za cijeli život

Jessica (30) iz Orange Countyja je odlučila da će u ovoj godini nekome spasiti život. Istovremeno, David Nachere (30) iz San Francisca gubio je nadu u oporavak, ali ona mu ju je vratila

VIDEO

Novogodišnja odluka Jessice Morris (30) iz Kalifornije spasila je život njezinom vršnjaku nakon što mu je donirala bubreg pronašavši njegov oglas na Craigslistu, piše CBS

Dvoje potpunih stranaca sada je povezano za cijeli život. Jessica je nakon dočeka 2018. godine odlučila da će u ovoj godini nekome spasiti život. Istovremeno, David Nachere iz San Francisca gubio je nadu u opravak nakon šest i pol godina borbe s uznapredovalom bolesti zbog koje su mu otkazivali bubrezi.

Oglas na internetu objavio iz očaja

Iako su mu liječnici tražili donora, nisu ga uspjeli pronaći, pa je David u očajničkom pokušaju da živi odlučio potragu za bubregom preseliti na internet. Na stranici Craigslist objavio je kako traga za donorom, s malo nade da bi mu netko nepoznat htio pomoći. Na njegovu sreću, Jessica je pretraživala istu stranicu kako bi ispunila svoju odluku pa mu se javila. 

POGLEDAJTE VIDEO

- Lako je reći da ćete nešto učiniti, ali treba to zaista i napraviti. Naišla sam na Davidov oglas i direktno mu se javila. Vjerojatno mu je isprva to bilo jako čudno, bio je jako skeptičan i zaista se moglo osjetiti koliko sumnja u moju ponudu - kazala je Jessica. 

Prošao 27 operacija

David problem s bubrezima ima još od rođenja, a prvi put su mu otkazali kada je imao samo tri mjeseca. Tijekom života prošao je 27 operacija, a kada je otkriveno da mu otkazuje i drugi bubreg, dijagnosticirana mu je i Chronova bolest. Na oglas na Craigslistu javili su mu se i drugi ljudi koji su za bubreg tražili basnoslovne svote ili su nudili pomoć kako bi im zauzvrat pomogao pri useljavanju u SAD. 

- Na Jessicin e-mail bio sam 100 posto skeptičan. Odmah sam pretpostavio da je riječ o prevari. Kako smo se nastavili dopisivati, shvatio sam da zaista misli ozbiljno - rekao je David. 

'Sada u sebi nosi dio mene'

Našli su se i odmah 'kliknuli', a potvrđeno je i da Jessicin bubreg odgovara za transplantaciju. Nakon dvomjesečnih priprema i brojnih pretraga oboje su operirani prije nekoliko dana. Iako postoje rizici od ozbiljnih komplikacija, oboje su optimistični.

- Sigurno ćemo biti prijatelji do kraja života. Sada u sebi nosi dio mene i nema izbora - našalila se Jessica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca