Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Toyota povlači vozila zbog kvarova s papučicom gasa

None Foto: REUTERS

Toyota je već povukla 2,3 mil. vozila s američkog i 75.500 s tržišta Kine. Kvar papučice gasa ima 8 modela. U Hrvatskoj još čekaju upute iz Japana

Japanska Toyota objavila je u četvrtak kako povlači osam modela s europskog i kineskog tržišta zbog kvara na papučici gasa koja može zablokirati i nekontrolirano ubrzavati auto. U Hrvatskom predstavništvu tvrtke još čekaju upute, te dodaju da se ne zna na koje se europske modele odnosi odluka, piše net.hr. Kvar su otkrili na modelima RAV4, Corolla i Matrix iz ove i prošle godine te na modelima Avalon, Camry, Highlander, Tundra i Sequoia. S američkog tržišta dosad su povukli 2,3 milijuna vozila, a u Kini još 75.000 vozila. Colin Hensley, Toyotin menadžer za europske poslove rekao je kako još provjeravaju koliko europskih modela ima loše dijelove. Američki mediji prenose kako vlasnici Toyote sve češće prijavljuju probleme s papučicom gasa i iznenadnim ubrzanjem auta.

Komentari (10)
  • ništa ne povlače, auti se samo odvezu u servis i dio se zamjeni i to jhe to, nema nikakvog povlačenja

    28. 1. 2010,   17:36
  • ....nije toyota-japanac kao što je nio nekad,,,čim su počeli proizvoditi u europi,kvaliteta je drastično pala,...zašto lexus nema tih problema??

    28. 1. 2010,   18:11
  • hmm pa i meni se to događa - ali u noći sa subote na nedjelju! bi trebao i ja prijaviti kvar?? ;)))

    28. 1. 2010,   16:43