Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tragedija kod Raba: Utopio se mladi slovenski ronilac (17)

N.S. je u subotu oko 18 sati krenuo u samostalno ronjenje na dah, no kako se nije vratio njegov otac je privatnim čamcem krenuo u potragu za njim te je nakon pronalaska napuštene plutače

Roneći na dah kod rta Njivice na Rabu u subotu navečer utopio se 17-godišnji slovenski ronilac, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Ministarstvo je u nedjelju izvijestilo kako je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru oko 19,45 sati zaprimila dojavu oca slovenskog ronioca, koji je prijavio sinovljev nestanak kod rta Njivice na sjeveroistočnoj strani otoka Raba.

Utvrđeno je da je slovenski ronilac N.S. oko 18 sati krenuo u samostalno ronjenje na dah, no kako se nije vratio u dogovorenom vremenu njegov otac je privatnim čamcem krenuo u potragu za njim te je nakon pronalaska napuštene ronilačke plutače prijavio nestanak sina.

Pokrenuta je koordinirana akcija traganja i spašavanja, no oko 20,30 sati dojavljeno je o pronalasku mrtvog tijela nestaloga ronioca.

Komentari (29)
  • Tuzno, ronjenje je velika strast, ali sto si stariji znatno si oprezniji. Nikad ne ronite sami!

    10. 7. 2016,   14:49
  • Na dah ili sa punom ronilackom opremom, nikad se ne roni sam... Makar toliko se mora znati...

    10. 7. 2016,   17:31
  • Šteta mladoga života

    10. 7. 2016,   20:55