Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U naletu vlaka poginula su dva brata, jedan je bio maloljetan...

None Foto: Petar Glebov/PIXSELL 12

Do nesreće je došlo kada je putnički vlak koji je vozio od Koprivnice do Zagreba pri brzini od 138 kilometara na sat udario u desnu bočnu stranu automobila marke Golf zagrebačkih registracija

U naletu vlaka na automobil u ponedjeljak na pružnom prijelazu kod Vrbovca poginuli su 21-godišnji vozač, koji je ispao iz automobila, i suvozač koji je pronađen u uništenom vozilu, izvijestilo je nakon očevida državno odvjetništvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Strava kraj Vrbovca: Automobil podletio pod vlak, dvoje ljudi poginulo Više na http://bit.ly/2ftZ8lO Reporter: Helena Tkalčević

Posted by 24sata on 18. rujna 2017

I dok državno odvjetništvo tvrdi da identitet poginulog suvozača nije utvrđen, zagrebačka policija u svom je izvješću navela da je uz 21-godišnjeg vozača poginuo "maloljetni putnik", a mediji tvrde da su poginuli mladići braća.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Do nesreće je došlo kada je putnički vlak koji je vozio od Koprivnice do Zagreba pri brzini od 138 kilometara na sat udario u desnu bočnu stranu automobila marke Golf zagrebačkih registracija koji se kretao iz smjera Novog Sela prema mjestu Luka.

"Uslijed naleta odnosno zbog zadobivenih višestrukih teških tjelesnih ozljeda smrtno je stradao vozač (21) osobnog automobila koji je uslijed udarca ispao iz vozila na travnatu površinu kraj željezničke pruge i zasad nepoznati muškarac koji je sjedio na mjestu suvozača te je pronađen u uništenom automobilu", navodi državno odvjetništvo.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Očevidom je utvrđeno i da je prilaz pružnom prijelazu bio obilježen prometnim znakom tzv. Andrijinim križem i da je na njemu bila postavljena zvučna i svjetlosna signalizacija koja je u trenutku nesreće bila u ispravnom stanju.

Komentari (49)
  • Ne želim ispasti bešćuti gad, ali kako možeš ne viditi vlak?

    19. 9. 2017,   14:47
  • Žalosno, ali klinci su puno opasniji od starih i invalida u prometu. Slušat muziku i ne pogledati ide li vlak je ludilo. Vozač je kriv.

    19. 9. 2017,   14:44
  • Skupa nepažnja

    19. 9. 2017,   14:52