Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Više od 100 mrtvih: Zrakoplov se srušio na Kubi i eksplodirao

None Foto: ALEXANDRE MENEGHINI 13

Zrakoplov aviokompanije Cubana de Aviacion srušio se netom nakon što je poletio s međunarodnog aerodroma Jose Marti. Svjedoci kažu da su vidjeli strašnu eksploziju

Više od 100 osoba poginulo je u petak pri eksploziji i padu zrakoplova nedugo nakon polijetanja iz Havane, izvijestila je kubanska televizija CubaTV, a kubanski predsjednik Miguel Diaz-Canel izjavio je da su među ukupno 114 putnika i članova posade tri osobe preživjele, ali su teško ozlijeđene.

Zrakoplov kubanske kompanije Cubana de aviacion Boeing 737 srušio se u petak nedugo nakon polijetanja iz zračne luke Jose Marti u Havani. Zrakoplov je iz Havane letio u Holguin, na istoku Kube, a pao je u krumpirište blizu zračne luke, oko 200 metara od naseljenog područja

Državna kubanska televizija objavila je da je u zrakoplovu bilo 105 putnika, uključujući petero djece, te devet članova posade.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Čuli smo eksploziju, a zatim i vidjeli veliki oblak dima", rekao je Gilberto Menendez, koji vodi restoran u blizini mjesta nesreće u poljoprivrednom području Boyerosa.

Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se oblak crnog dima.

Carlos Alberto Martinez, direktor havanske bolnice Calixto Garcia, izjavio je za Reuters da su u bolnicu dovedene četiri žrtve nesreće, od kojih je jedna umrla, dok su tri žrtve, sve žene, u teškom stanju.

"Živa je, ali je vrlo 'izgorjela' i natečena", rekao je uznemireni rođak jedne od preživjele u bolnici.

Let je zakupila zrakoplovna kompanije Cubana od male meksičke zrakoplovne tvrtke Damojh ili Global, priopćili su kubanski državni mediji, dodajući da je područje Holguin, prema kojem se zrakoplov iz Havane uputio, poznato po vrlo atraktivnim plažama i privlači turiste.

Iz kompanije Cubana odbili su komentirati bilo što, a predstavnik Damojha u Meksiku je poručio da prikupljaju sve što mogu da daju točne informacije.

U vezi posade zrakoplova, državni mediji su objavili da su bili stranci, no nisu otkrili više detalja.

Posljednja nesreća na Kubi dogodila se u travnju 2017. kada se transportni zrakoplov oružanih snaga ruske proizvodnje srušio s osmero ljudi u planinskom području na zapadu zemlje.

Komentari (81)
  • Pogledaj te ljevu nogu zrtve koju nose. Mislim da je sve jasno. Uzas.

    18. 5. 2018,   21:12
  • Pad aviona nosi velik broj zrtava al je smrt barem trenutna,sad si tu sad te nema,gore je ostat ziv i cili zivot invalid.blazena smrt,bez patnje i boli.

    18. 5. 2018,   23:20
  • strašno, Bože pomozi...

    18. 5. 2018,   22:28