Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tragedija na Mosoru: Poginula su dvojica iskusnih planinara

Pretpostavlja se da se stariji muškarac poskliznuo s obzirom na poledicu te su ga pronašli mrtvog. Brata je, vjerojatno, kada je ugledao taj prizor srce izdalo od tuge. Pozlilo mu je i umro. On je, inače, bio član HGSS-a

Dvojica muškaraca smrtno su stradala u subotu navečer, u blizini planinarskog doma na Mosoru, doznaje se od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinka Prizmića, a policija splitsko-dalmatinska izvijestila je kako za sada ništa ne upućuje na kazneno djelo.

Prema prvim informacijama, tragedija se dogodila na klizavom terenu i vjerojatno se radi o dvojice braće starih između 50 i 60 godina.

Jedan je pao na tlo i smrtno stradao, a drugi brat, kad je to vidio, vjerojatno je stradao od srčanog udara, rekao je Prizmić za Hinu. Prema njegovim riječima, pripadnici HGSS-a su otišli na mjesta nesreće te će pomoći u transportu stradalih.

Iz policije su priopćili kako za sada ništa ne upućuje na kazneno djelo,  a na mjestu događaja obavit će se očevid. Prema policijskim informacijama, tragedija se dogodila oko 19.30 sati.

Komentari (71)
  • Hvala im za sve sto su ucinili spasavajuci druge i neka pocivaju u miru Bozijem

    3. 3. 2018,   21:58
  • Lijepo je umrijeti na planini i na planinarenju koji ti je naćin života. Saučešće obitelji i prijateljima.

    4. 3. 2018,   07:49
  • Neka državna institucija(možda DUZS) bi trebala dobiti ovlasti da bi mogla zabraniti planinarenje po ovakvom vremenu..Na dnevnoj osnovi...Isto kao što se zabranjuje promet za kamione i autobuse dok ceste nisu neprohodne...Istu stvar napraviti za isplovljavanje manjih plovila za vrijeme nevremena na moru......

    4. 3. 2018,   06:29