Obavijesti

News

Komentari 161

Tragedija na Plitvicama: Žena pala sa 70 metara i preminula

Žena je s organiziranom grupom u subotu oko 11 sati obilazila ljepote Plitvica, no u jednom trenutku se odvojila od grupe kako bi snimila selfie te izašla van staze...

VIDEO

Državljanka Južne Koreje (53) preminula je u subotu u karlovačkoj Općoj bolnici od posljedica pada u 70 metara duboku provaliju na Plitvičkim jezerima.

Nesretna žena je s organiziranom grupom turista u subotu oko 11 sati obilazila ljepote Plitvica, no u jednom trenutku se odvojila od grupe kako bi snimila selfie te izašla van staze. Na neograđenim prostoru staze se vjerojatno, prilikom fotografiranja, poskliznula te izgubila ravnotežu i pala preko ruba u provaliju. 

Pala je u podnožje i zaustavila se u jezeru Gavranovac. Sve su gledali njezini užasnuti suputnici. Žena je pri padu zadobila višestruke povrede te je hitno prevezena u bolnicu, no nažalost nekoliko sati kasnije, u 14.35 sati je podlegla ozljedama i preminula u bolnici.

- Pacijentica je s teškim ozljedama opasnim po život zaprimljena u bolnicu gdje je unatoč naporima liječnika i poduzimanju intenzivnih mjera liječenja, nažalost podlegla ozljedama i preminula - rekao je dr. Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija je na mjestu tragedije obavila očevid kojim je utvrdila da se radi o nesretnom slučaju te su izvijestili nadležno Državno odvjetništvo u Karlovcu.

Zbog selfieja na Plitvicama poginulo šestero 

U Nacionalnom parku Plitvička jezera nisu željeli komentirati nesreću, već su samo izrazili žaljenje zbog tragedije na prostoru Parka.

Slična tragedija zabilježena je i prije nešto više dvije godine kada je turistkinja iz Slovačke također pala sa visine od 70 metara u jezero i preminula. Unatoč znakovima zabrane i upozorenjima turisti na vlastitu odgovornost izlaze van označenih staza, uglavnom kako bi dobili što bolju fotografiju ili selfie, te se dovode u ozbiljnu životnu opasnost. Nekoliko njih su spasili spašavatelji i samo su srećom preživjeli, poput turista iz Južne Koreje koji je nad Velikim slapom snimao selfie i pao niz liticu od 80-ak metara, te se 20-ak metara niže zaustavio na polici od jednog četvornog metra gdje se uhvatio za tanku granu na stijeni i tamo dočekao spašavatelje. 

U tom je nacionalnom parku dosad, zbog selfieja, smrtno stradalo šestero ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a