Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tragedija na proslavi: Slučajno opalio i upucao poznanika (32)

None Foto: Danijela Mikola/24sata

Vlado Pekar (32) bio je na zabavi u Vinkovcima. Prepravljenim vatrenim oružjem upucao ga je Mihael Vilić (45). Iako su odmah pozvali Hitnu pomoć, nisu mu mogli pomoći

Božićno druženje skupine prijatelja završilo je kobno za Vladu Pekara (32) iz Soljana, kojeg su u srijedu navečer pronašli mrtvog u kući u Ulici bana Jelačića u Vinkovcima.

Vlado je bio na druženju koje je tog dana organizirao njegov prijatelj Mihael Vilić (45) iz Drenovaca. Znali su se nekoliko godina jer dolaze iz susjednih sela i povremeno su se družili. Božićno okupljanje za prijatelje Mihael je organizirao u kući u Vinkovcima u kojoj je odnedavno živio kao podstanar. Navodno se ekipa okupila netom poslije podneva. Sve je bilo u redu dok netko nije izvadio nekakvo prepravljeno vatreno oružje. Dok su ga razgledavali, oružje je opalilo. Metak je pogodio nesretnog Vladu u prsa i on je ostao na mjestu mrtav.

Slavonski Brod: Vozač audija usmrtio pjeÅ¡aka u gustoj magli VINKOVCI: PROPUCAN U KUĆI Pronašli mrtvog mladića (32), priveli muškarca zbog ubojstva

Iako su odmah pozvali Hitnu pomoć, nisu mu mogli pomoći. Došla je i policija, koja je odmah uhitila Mihaela pod sumnjom da je oružje ispalilo hitac dok je bilo u njegovim rukama. Navodno među Vladom i Mihaelom nije bilo sukoba, nerazjašnjenih računa niti bilo kakvog drugog povoda za ubojstvo. Vjeruje se da je ovaj tragični slučaj zapravo izazvan nehotično i nepažnjom, i to uslijed nestručnog rukovanja oružjem. Vilića su saslušali u policiji i odveli županijskom državnom odvjetniku u Vukovaru. Nakon ispitivanja odredit će kvalifikaciju ubojstva. Susjedi Mihaela slabo poznaju.

- Doselio je tu prije nekog vremena. Živio je sam jer se razveo od supruge. Čini se da nema baš sreće u vrijeme oko Božića jer je i lani imao nesreću oko ovog datuma. Autom je sletio u kanal i zadobio teške ozljede. Bio je u komi danima i jedva se izvukao. A sad ovo - komentiraju susjedi. Dodaju kako im je posebno žao zbog tragedije jer ubijeni Vlado ima ženu i troje male djece koji su sad ostali sami. Ispred kuće u kojoj se sve odigralo ostao je Pekarov automobil.

Komentari (144)
  • Imaš ženu i 3 djece, a za Božić nisi s njima?

    27. 12. 2018,   22:09
  • Seljačine

    27. 12. 2018,   22:30
  • Bravo veliki vjernici...tako se slavi Božić...uz vatreno oružje i pucnjavu....bravo

    27. 12. 2018,   22:10