Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tragedija: Obitelj je krenula na more za produljeni vikend...

None Foto: Snimio čitatelj 11

Velikom silinom u Audi četveročlane obitelji iz mjesta Peteranec kraj Koprivnice zabio se traktor koji je prestizao zaustavljeni BMW. Poginuli su otac (42) i sin (14)

Cijela obitelj Ambrušić, majka, otac i dva sina, veselila se produljenom vikendu. U četvrtak su spakirali stvari, natrpali ih u automobil i krenuli put juga. No stigli su samo do mjesta Luka nedaleko od Vrbovca.

Velikom silinom u Audi četveročlane obitelji iz mjesta Peteranec kraj Koprivnice zabio se traktor koji je prestizao zaustavljeni BMW.

- Čudno je manevrirao, traktor se nekako zanosio. U jednom trenutku čak je bio na dva kotača - rekli su nam očevici.
BMW se navodno zaustavio kako bi propustio vozilo s prednošću prolaska iz suprotnog smjera. Vjerojatno je htio skrenuti lijevo, na makadamsku cestu koja vodi do obiteljskog imanja. Iza njega je došao traktor, počeo ga pretjecati, a zatim ga je zakačio. Nekoliko tona težak stroj, koji se našao u njihovu traku, frontalno se zabio u auto obitelji Ambrušić.

'Bilo je nestvarno'

Traktor se popeo na automobil, uništio ga i zarobio putnike.
- Vozio sam iza traktora koji je, s obzirom na svoju veličinu, vozio prilično brzo. Na ulasku u mjesto Luka okrznuo je neki automobil ispred sebe i skrenuo na suprotnu stranu ceste. Potom je pod njega podletio Audi s obitelji. Sve se odigralo u sekundi. Bilo je munjevito i nestvarno, kao u nekoj videoigri. Ma stravično - rekao nam je uznemireni očevidac strašne nesreće.

Sudar je odmah na noge dignuo cijelo mjesto Luka. Do zdrobljenog automobila odmah su dotrčali ljudi. Čuli su zapomaganje i vrištanje žene te plač djeteta. Htjeli su pomoći te su odmah zvali Hitnu, policiju i vatrogasce. Hitna pomoć uspjela je izvući majku Martinu i jednog sina koji je preživio. Hitna je s njima odjurila za KBC Zagreb. Na mjesto nesreće stigli su i vatrogasci DVD-a Celine. Uz pomoć liječnika u civilu i Hitne pomoći prvo su krenuli spašavati dječaka koji je još bio zarobljen. Morali su rezati krov i dijelove automobila kako bi ga oslobodili. Kad su ga uspjeli izvući, odmah su počeli s reanimacijom.

Vozač je legao od šoka

Oživljali su ga dugo, ali ozljede su bile preteške. Maleni je preminuo. Ni Robertu (42), ocu stradalog Leonarda (14), nisu pomogli pomoći. On je umro na mjestu. Vozač traktora iz kabine je izašao tresući se.

- ­Vidio sam ga kako leži na tlu blizu prometnog znaka. Nije mogao doći k sebi ­- prepričao nam je očevidac nesreće.
Prema neslužbenim informacijama, vozač traktora (40) nije bio pijan. Koliko je bila teška nesreća govori i činjenica da su samo gume radnog stroja bile visoke kao cijeli automobil. Nesreća se dogodila oko 16.45 sati, a prošli su sati prije nego što je policija napravila očevid i raščistila ulicu. Okupljeni su bili užasnuti prizorom. Hrana i stvari koje je obitelj ponijela na more bili su razbacani po cijeloj ulici. Stradala suvozačica Martina još se oporavlja u bolnici s drugim sinom. U nesreći joj je slomljeno pet rebara i teško joj je ozlijeđena ruka, koju su kirurzi morali operirati.

Prema prvim informacijama, mlađem dječaku iz obitelji Ambrušić su ozlijeđena leđa. U zagrebačku bolnicu Rebro do njih je tijekom petka uspjela doći tek najbliža obitelj. Majci su navodno za smrt sina i supruga javili tek jučer. Unatoč ozljedama, u šoku, htjela je odmah napustiti bolnicu. Vijest o nesreći brzinom munje proširila se Peterancem. Malo mjesto koje broji nešto više od dvije tisuće ljudi zanijemilo je. Nitko ne može vjerovati da se njihovi susjedi, koji su cijeli život proveli u Peterancu, više neće vratiti.

Leonardo je bio svestran


Za ocem i poginulim Leonardom u selu tuguju, a za drugog sina i majku Martinu se mole. Žele da što prije ozdrave i vrate im se. Ispred kuće obitelji Ambrušić jučer su se sakupljali susjedi, prijatelji i rodbina. U tišini, gotovo nijemo, ostavljali su svijeće i lampione. Rijetko tko je smogao snage da nešto komentira.

- Znali smo ih cijeli život, u šoku smo, ne možemo vjerovati da se ovaj užas dogodio - kratko je procijedio jedan od mještana. Poginuli Leonardo navodno je bio živahan dječak kojeg je svašta zanimalo. Volio je nogomet, a navodno je bio član lokalnog nogometnog kluba. Plesao je i u Kulturno umjetničkom društvu Fran Galović Peteranec.

I njihove članove pogodila je nezapamćena tragedija.
- Dragi članovi, javljamo prestrašnu i jako tužnu vijest. Danas je u prometnoj nesreći poginuo naš član Leonardo i njegov otac - objavili su na Facebook stranicama KUD-a. Otac i maleni bili su članovi i lokalnog DVD-a koji je također izrazio sućut obitelji. Policija u petak poslijepodne još nije objavila rezultate očevida. Traktorista su uhitili.
 

Komentari (98)
  • Ovo je baš da ti srce pukne. Sućut obitelji

    6. 8. 2016,   12:10
  • ''...traktor koji je prestizao zaustavljeni BMW.'' pa ako je BMW zaustavljen onda ga nije prestizao nego zaobilazio. tragedija je sama po sebi strašna a vaši nepismeni tekstovi su čitateljima dodatna trauma

    6. 8. 2016,   12:18
  • Eto jesam li vam jučer rekao kad ste pitali koliko je vozio taj Audi,znaci njegova brzina je bila nebitna u ovom slučaju da je i stajao na mjestu sa ovolikom visinom radnog stroja uopće nadolazi do sudara nego automobil zbog visine ovoga podlijece ispod i gužva se,sućut obitelji.

    6. 8. 2016,   13:00