Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tragedija: Pokušala odčepiti odvod, no zaglavila se i umrla

None Foto: 24sata Video 5

Zbog svađe u obitelji začepljena je zajednička cijev i postavili su novu. Eva Šivak (56) iz Kobiljaka je pokušala osposobiti staru, no pala je na glavu i zaglavila unutra

Rekla mi je tu večer da ide probati odčepiti cijev u šahtu kroz koju idu slivne vode. Tražila me je čekić i odvijač te otišla. Izašao sam malo nakon nje na dvorište i čuo lupanje. Odjednom je ono stalo.

Jedva je to izustio Mladen (57), nevjenčani suprug preminule Eve Šivak (56). Ona je u utorak ušla u šaht kraj kuće u Kobiljaku kraj Sesveta. U njega je ušla glavom te se zaglavila.

- Derao sam se: ‘Evica, Evica!’ i dotrčao do nje. Pokušao sam je izvući, no nisam uspio. Ušla je glavom prema dolje i samo su joj noge virile iz otvora - rekao nam je potreseni Mladen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pozvao je u pomoć susjede koji su odmah istrčali iz kuće. Uz pomoć još dvojice jedva su izvukli Evu. Nije davala znakove života. Pozvali su odmah Hitnu pomoć i vatrogasce.

- Probali smo je reanimirati, ali nismo uspjeli. Davali smo joj umjetno disanje, položili je na bok i izvadili jezik iz grla, no ništa nije pomoglo - rekao je nemoćno suprug.

Ubrzo su stigli liječnici koji su samo mogli konstatirati smrt. Tijelo preminule Eve prevezli su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Ondje će otkriti pravi uzrok smrti. Njezina obitelj sumnja da ju je ubio plin koji je vjerojatno bio u otvoru . Udahnula ga je te se onesvijestila pa nije uspjela pozvati nikoga u pomoć.

- Unutra je bila svega nekoliko minuta. Svi smo bili u kućama, ali ne znamo zašto nije imala mira da je baš tada morala odštopavati cijev - rekli su nam Evini neutješni susjedi. Samo nekoliko sati prije zajedno su sjedili te im je pomagala oko rajčice koju su izvadili iz vrta. Zbog začepljenog odvoda izgubili su prijateljicu.

- To je šaht s cijevima koji smo sagradili prije nekoliko godina, a nalazi se na zemlji članova obitelji. Cijevi smo morali ondje provući jer svaki put kad padne kiša, potopi nam dvorište. Ta voda se zadržava pa mjesec dana ne možemo ući u vrt - pojasnio je Mladen. No zbog loših obiteljskih odnosa prije osam godina cijev je začepljena vjerojatno kamenom. Problemi sa zadržavanjem vode su se opet vratili pa je obitelj bila primorana iskopati novi odvod za kanalizaciju i oborinske vode.

Eva se, kako kažu, nije mogla pomiriti s tim.

Komentari (100)
  • Pa zar je to morala raditi žena a ovaj njezin češe...

    20. 8. 2015,   09:54
  • Tragedija. Pocivala u miru Bozjem. :(

    20. 8. 2015,   09:07
  • Ma to ti je muž, kad mu žena ide odštopavati cijevi u šahtu. On je valjda kuhal.

    20. 8. 2015,   10:17