Obavijesti

News

Komentari 76

Tragedija: Preminuli dječak (9) bio je talentirani nogometaš

Tragedija: Preminuli dječak (9) bio je talentirani nogometaš
3

Dječak koji je u subotu poginuo u Klaićevoj ulici u Zagrebu živio je u SAD-u. Otac mu je bio trener nogometa. Vozač Renaulta prošao je kroz crveno i udario u Citroen. Dječak je od siline udarca izletio iz vozila

VIDEO

Vozač (36) Meganea projurio je na crveno svjetlo na raskrižju Klaićeve i Kačićeve u subotu u 13 sati. Zabio se u zadnji kraj Citroena u kojem je bio poginuli dječak (9).

Na mjestu gdje je mališan stradao u nedjelju su zapaljene svijeće. Stanari koji žive na raskrižju Klaićeve i Kačićeve kazali su da ih je potresla tragedija. Kažu kako je to raskrižje ‘ukleto’ jer su svjedočili mnogim nesrećama.

- Čula sam snažan udarac oko 13 sati kad su se sudarila dva auta. Stigla sam na mjesto nesreće te vidjela razasute dijelove i dječaka koji je nepomično ležao na cesti. Izletio je kroz prozor automobila. Stigli su liječnici koji su malenog stavili na nosila te mu pružili pomoć. Odnijeli su ga u obližnju bolnicu - kazala je žena koja je svjedočila nesreći. Policija je nakon očevida utvrdila da je vozač Meganea prošao raskrižjem na crveno svjetlo. Vozač (36) Renault Meganea vozio je Klaićevom u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Kačićevom ulicom, ušao je u raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu i naletio na zadnji bočni dio Citroena Saxo koji je vozio muškarac (78) a koji se kretao Kačićevom u smjeru sjevera dok je bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. Kako neslužbeno doznajemo, vozač Meganea imao je oko 0,2 promila alkohola. U Citroenu je bio dječak (9) koji je oko 15 sati preminuo u bolnici, dok je njegova mlađa setra lakše ozlijeđena.

- Liječnici su u bolnici uložili velike napore da mu spase život, ali je u bolnicu došao u jako lošem stanju - kazao nam je Zoran Bahtijarević, v. d. ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Djed je u jednom trenutku izašao iz bolnice s gazom na ruci. Spustio je glavu te plakao dok su ga tješili članovi obitelji koji su stigli kad su čuli za tragediju. Kako doznajemo, dječak je živio u Houstonu u Sjedinjenim Američkim Državama. Ondje je trenirao nogomet, a i njegov otac ondje radi kao nogometni trener, dok je majka zaposlena u uglednoj konzultantskoj kompaniji. Dječakova baka, koja živi u jednom gradu kraj Zagreba, u nedjelju od tuge nije mogla prozboriti ni riječ, samo je primila našu sućut. Prometni stručnjak Željko Marušić analizirao je nesreću te je naziva posebno tragičnom. Osvrnuo se i na automobile koji su sudjelovali u nesreći.

- Država nije ni poštena niti pametna, što građane praktički potiče na vožnju u takvim ‘ljesovima na kotačima’, a pri kupnji novih i sigurnih auta treba platiti jedan od najvećih PDV-a na svijetu, potom veliki poseban porez (trošarinu) i na kraju, prilikom godišnje registracije, dodatan porez, kojeg su oslobođeni automobili stariji od 10 godina - kazao je Marušić.

Dodao je da treba znatno poboljšati sustav nadzora prometa, prvenstveno stavljajući u punu funkciju sve kamere na raskrižjima, kako bi se dosljednim kažnjavanjem prekršitelja motiviralo vozače da nakon paljenja žutog svjetla ne dodaju gas, nego koče te da im ne pada na pamet prolazak kroz crveno. Raskrižja bismo trebali pretvoriti u rotore, smatra on:

- Ova tragična nesreća pokazuje koliko je važno sva raskrižja, gdje god je to moguće, izvoditi kao kružna - zaključio je Marušić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a