Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tragedija u moru kod Libije: Potonuo brod s više od 50 ljudi

None Foto: AYMAN AL-SAHILI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Libija je glavno polazište za afričke migrante koji od siromaštva i ratova nastoje preko Sredozmenog mora stići do Europe, no mnoge od njih presreću libijske obalne straže uz odobrenje  Europske unije

Brod s više od 50 osoba potonuo je u libijskim teritorijalnim vodama, objavilo je u subotu Visoko povjereništvo Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) vijest o još jednoj nesreći plovila kojima migranti iz Afrike pokušavaju stići do Europe. 

Točna lokacija nesreće nije precizirana, objavio je UNHCR na Twitteru.

Glasnogovornik libijske obalne straže rekao je da je patrolni čamac upućen na mjesto nesreće, ali nije naveo pojedinosti. 

Libija je glavno polazište za afričke migrante koji od siromaštva i ratova nastoje preko Sredozmenog mora stići do Europe, no mnoge od njih presreću libijske obalne straže uz odobrenje  Europske unije.

Tisuće migranata iz Afrike smještene su u centre kojima upravlja libijska vlada, ali u njima vladaju neljudski uvjeti, prema riječima UN-a.

Foto:Ilustracija

Komentari (41)
  • Fascinantno je to kako svi žele baš u Europu,a imaju tamo sigurnih država u Africi od Maroka do prebogatog Kuvajta i S.Arabije u Aziji,da idu tamo,ne trebaju preko opasnog mora nego samo kopnom,nebi riskirali živote.Ali da, zaboravio sam,tamo nema socijale od 800 eura i uživancija kao u Njemačkoj ili Švedskoj,tamo u S.Arabiji moraš raditi,inače deportacija.U tom je problem.

    29. 9. 2019,   00:28
  • Pa sad bas da je tragedija i nije...

    28. 9. 2019,   22:24
  • Kriminalci uglavnom koji bježe pred zakonom u matičnim zemljama, dokazano u njemačkoj a ovi što ih štite i zagovaraju njihov dolazak, isti su kao i šverceri migranata.

    29. 9. 2019,   00:23