Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Traje mjesecima: 'Strah nas je manijaka koji razbija prozore'

None Foto: Nel Pavletić/PIXSELL 5

Matulji: Policija je zaprimila deset dojava o oštećenjima kuća i vozila. Ljudi kažu da su vidjeli muškarca kako bježi. Na glavi je imao kapuljaču. Mjesecima su u strahu

Već skoro četiri mjeseca živimo u strahu i teško spavamo. Po cijele noći držimo svjetla u dvorištu upaljena i bojimo se izlaziti iz kuće - kaže prestrašena Doričić Ana (77), koja sa suprugom živi na adresi Put Luskino u Rijeci, a kojoj je sredinom listopada nepoznati muškarac bacio dva kamena kroz staklo ulaznih vrata.

- Bilo je oko pola deset navečer kad sam čula veliki prasak. Pohitala sam u hodnik i ugledala razbijena vrata i dva kamena na podu hodnika. Ne smijem ni pomisliti što bi bilo da sam u tom trenu prolazila hodnikom, mogla sam dobiti kamen u glavu. Susjed, koji je netom prije vidio muškarca sa kapuljačom kako bježi od naše kuće, dotrčao je u pomoć. Nazvali smo policiju, al do sad ga nisu pronašli. Neko vrijeme smo od straha spavali kod kćeri koja živi u blizini, ali i ona je doživjela sličnu situaciju - prepričava još uvijek vidno uznemirena bakica Ana, koja je nakon toga drvena vrata zamijenila aluminijskim, ali, dodaje, nije toliko bitna materijalna šteta koliko ugroženost normalnog življenja.

Nel Pavletić/PIXSELL

Naime,  nedugo nakon toga slična neugodnost dogodila se obitelji njene kćeri Biserke Turković, kojoj su u dva navrata (krajem listopada i početkom studenog) oko 4 sata kamenom razbijeni prozori na dva obiteljska automobila.

Od mještana doznajemo kako neobjašnjivo kamenovanje vrata, prozora i automobila traje več nekoliko mjeseci i kako je oštećeno već nekoliko kuća u ulicama Put brdo, Put Luskino i susjednim Mihotićima. Nepoznati počinitelj s kapuljačom također je uočen i kako u jednom dvorištu ruši kante i inventar. Pravo je čudo, dodaju, da nitko uslijed napada već nije ozlijeđen ili stradao.

O svemu su, kažu, obavijestili policiju, koja je potvrdila devet dojava o oštećenjima obiteljskih kuća i osobnih vozila po matuljskom kraju između 13. listopada i 15. prosinca 2015, te jednu 10. siječnja ove godine. Od tada su na tom području pojačane policijske ophodnje.

- I dalje je u tijeku intenzivna potraga za počiniteljem te molimo građane da prijave svaku sumnjivu situaciju i osobe nadležnoj policijskoj postaji Opatija ili pozivom na 192. Dojave o istom, slanjem fotografija ili snimki građani također mogu potpuno anonimno dostaviti policiji i putem svojih pametnih telefona - poručuju iz PU primorsko goranske.

Komentari (72)
  • To nije čudak već staklar. Ne ide mu posao pa razbija prozore da dobije mušterije. To se zove snalažljivost. To je kao onaj vic kad tvornica za kondome radi kondome i dudice. Tvornica guma radi kondome u jednoj hali u drugoj buši rupice u kondome da bi mogli proizvoditi i prodati dudice.

    6. 2. 2016,   08:18
  • Sto sebe ne pukne kamenom po glavi...

    6. 2. 2016,   08:38
  • Manijak treba ga sačekati i dobro namlatiti da zapamti .

    6. 2. 2016,   09:17