Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Traje potraga za Frankom (16): Dolaze i brodovi sa sonarima...

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL 18

DRAMA NA VISOVAČKOM JEZERU: Franko Silova iz Laškovice nestao je u subotu navačer nakon što se čamac u kojemu je bio s trojicom prijatelja prevrnuo u jezeru

Na Visovačkom jezeru jutros je nastavljena potraga za 16-godišnjakom iz Laškovice koji je nestao u subotu navečer nakon prevrtanja brodića u kojem je zajedno s trojicom prijatelja veslao prema otočiću Visovcu. U potrazi sudjeluje temeljna i specijalna policija s roniocima, HGSS, DVD Dubravice i brodovi Javne ustanove Nacionalni park "Krka". Potragu koordinira Policijska uprava Šibensko-kninska, odakle doznajemo da se trećeg dana potrage u akciju s plovilima uključuju Postaja pomorske policije i jedna privatna tvrtka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Uključeni su ronioci specijalne policije iz Splita, a oko 11 sati potrazi će se priključiti i policijski brod s kojega će se dno jezera pregledavati sonarom. Angažirana je i privatna tvrtka čiji će djelatnici vodu i dno jezera pretraživati uz pomoć iste tehnologije - rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor. 

Sonar (izvorno akronim za SOund Navigation And Ranging) je tehnika koja koristi zvuk širenja (obično pod vodom, kao u podmorskoj navigaciji) za navigaciju, komuniciranje ili otkrivanje objekata na ili ispod površine vode.

- Svi smo u potpunom šoku, svaki put kada zazvoni telefon nadam se da će me nazvati netko i reći da su ga pronašli. Franko je bio s nama i u jednom je trenu rekao da se ide naći s prijateljem. Što se i kako dogodilo poslije, ne znam - priča nam Milena Jakus (60), teta Franka Silova (16), mladića koji je u subotu predvečer nestao u u Visovačkom jezeru. 

NESTAO U JEZERU Teta nestalog Franka: 'Čekam da mi kažu da su ga pronašli...'

Dodaje da je pretužna jer Franka nigdje ne nalaze. Njen nećak uskoro će navršiti 17. godina. Prije tri godine, neslužbeno doznajemo, umrla mu je majka. Na jezeru je nestao nakon što je u subotu predvečer s tri prijatelja isplovio u čamcu.

- Zašto su njih četvorica isplovila u tom malom plastičnom brodiću, nitko ne zna. No, znamo da su išli prema Visovcu i čini se da se brodolom dogodio zahvaljujući tom plovilu. To nije baš neki pravi brod, nego nekakva kada. Njih četvorica su ogromni za svoj uzrast i normalno da je taj komad plastike pod njima popustio - rekao nam je jedan od mještana obližnjih Rupa.

PREVRNUO SE ČAMAC S DJECOM Troje u bolnici, jedan nestao, a potraga se obustavlja do jutra

Podsjetimo, 16-godišnjak iz Laškovice je nestao nakon što se u subotu oko 18 sati, s još trojicom prijatelja prevrnuo s čamcem na Visovačkom jezeru. Trojica mladića, koja su uspjela doplivati do obale, su zbog pothlađenosti prevezeni u bolnicu u Šibeniku. 

Za mladićem već tragaju pripadnici pomorske policije, ronioci Specijalne policije iz Splita, HGSS, brod Nacionalnog parka Krka kao i vatrogasci DVD Dubravice.

Komentari (33)
  • Svi se nadamo u sretan ishod potrage koja je još uvijek u tijeku.

    26. 3. 2018,   09:33
  • Proči će nekoliko dana dok voda ne izbaci tijelo.Ovisno o hladnoči vode.Nekada se utopljenik čvrsto primi za neki predmet u vodi,a naročito ako mu srce otkaže.

    26. 3. 2018,   09:57
  • neplivac/jako los plivac i onda tako ici barcicom bez prsluka je ludost.

    26. 3. 2018,   10:40